‘VISOKORIZIČNA SAM OSOBA’ Glavni čovjek hrvatskog rukometa cijepio se preko reda iako je prebolio koronu!

Photo:Igor KraljPIXSELL

Glavni čovjek hrvatskog rukometa, 64-godišnji Zoran Gobac, jedan je od onih koji su se cijepili preko reda.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza koronavirus prebolio je još u listopadu prošle godine. No unatoč tome, doznaje Jutarnji, prije mjesec dana cijepio se u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Gobac kaže i kako u tome ne vidi ništa sporno.

“Uopće mi to nije tema za razgovor, ja sam visoko rizična osoba, tako da smo se mi cijepili kada se nitko nije htio cijepiti prije mjesec dana i to isključivo od viška cjepiva”, potvrdio je.

‘Kronični sam bolesnik’

Nije htio otkriti u kojoj se zdravstvenoj ustanovi cijepio, a kako se doznaje, navodno je riječ o KBC Sveti Duh ili KBC Sestre milosrdnice. Kaže i kako se cijepio isključivo viškom cjepiva koje je ostalo iz otvorene bočice.

Na pitanje je li se netko iz Hrvatskog rukometnog saveza ili reprezentacije cijepio rekao je da to nije bitno.

“To je nebitno. Ne vidim nikakav problem u tome. Mi plaćamo zdravstveno osiguranje isto kao i svi saborski zastupnici i cijepili smo se od viška cjepiva. U listopadu sam prebolio teški oblik korone i posljedice su velike. Kronični sam bolesnik, imam dijabetes i visoki tlak”, pojasnio je Gobac.

Rekao je i kako su od HZJZ-a tražili da se procijepe rukometne momčadi koje igraju europska natjecanja.

“Imamo velikih problema s koronom, u samoizolaciji smo bili već pet puta, puno je bilo zaraženih igrača”, izjavio je Gobac.


Komentari