RAZAPELI GA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Dodiga optužuju za namještanje, a isplivao je i dosta čudan podatak

Foto: Facebook/Ivan Dodig

Na Twitteru se počela voditi žestoka rasprava oko toga je li Dodig namjestio posljednji meč s Monacom.

Hrvatski tenisač i 75. igrač svijeta, Ivan Dodig predao je meč 1. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, Argentincu Juanu Monacu. Ne bi se toliko prašine podiglo oko toga da ga Dodig nije predao u gotovo zadnjem trenutku meča. Pri rezultatu 6:3, 3:6, 0:5, Dodig je navodno zbog ozljede predao meč. No i sam meč je bio dosta čudan. Dodig je vodio i glatko dobivao setove sve do sredine drugog seta kada je pri vodstvu od 3:1 Monaco napravio “break” i okrenuo meč u svoju korist. Dodig je do kraja drugog seta dobio tek šest poena, a sljedećih pet gemova glatko je ispustio. No, na svega jedan gem od poraza, odlučio je predati meč.

I tu je u principu sve krenulo. Kako Dodig nije pokazivao znakove neke ozbiljnije ozlijede zbog koje bi mogao odustati, krenula je lavina napada na hrvatskog tenisača.

Padaju optužbe za namještanje

Način na koji je Dodig predao ili bolje rečeno izgubio meč izazvao je burne reakcije kod javnosti. Mnogi ga optužuju za namještanje i doslovce apeliraju na ATP da nešto poduzme oko toga. Također je odnekud isplivao podatak kako je ovo već 14. odustajanje Ivana Dodiga u karijeri, što je dodatno uzburkalo strasti.

“Ivan Dodig je definicija namještanja mečeva”, napisao je jedan Twitteraš.

Oglasio se i teniski ekspert Brad Gilbert

Dodigov neuobičajeni potez komentirao je i američki teniski trener i komentaror, Brad Gilbert koji je u karijeri trenirao mnoge velike svjetske zvijezde poput Andrea Agassija, Andyja Murraya, Roddicka i Nishikorija. On također spornim smatra Dodigovo odustajanje u finišu susreta, a kazao je sljedeće. “Upravo sam odgledao Dodigovo odustajanje pri rezultatu 3:6, 6:3, 5:0. Zar nije mogao odigrati još jedan gem”, upitao se trener.

U natjecanju je ostalo još dvoje hrvatskih tenisača, a prvi na teren izlazi Borna Ćorić čiji će suparnik u 1. kolu biti 76. igrač svijeta Uzbekistanac, Denis Istomin. Čilić je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom će snage odmjeriti sa Srbinom Lajovićem.


Komentari