Odlično otvaranje Dinamovog povratnika: ‘Zabio sam dva pogotka. Nije loše uopće!’

Foto: Pixsell

Komnen Andrić je vjerojatno ime koje niste ranije čuli, ali riječ je o srpskom igraču koji je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor s najtrofejnijim hrvatskim klubom. Njegov put u početku nije bio bajan, ozlijedio se i morao je na u posudbu u Inter kako bi se nametnuo svom klubu. Igrao je odlično što mu je značilo povratak nazad u Modri tabor i ovu sezonu je super otvorio – zabio je protiv Osijeka i Lokomotive kao ‘joker’ s klupe.

U nastavku prenosimo cijeli intervju Andrića sa Sportskim novostima:

Je li početak sezone i najava ukupno dobre sezone, obilježene pogocima?
– To je naznaka da koristim minutažu maksimalno koliko mogu. Vjerujem da ću s vremenom imati više minuta u igri i da će ta statistika biti bolja.

Je li ozljeda bila glavni razlog što do sada u Dinamu niste napravili ono što ste vjerojatno i sami očekivali, zabili mnogo više pogodaka i napravili veći iskorak u karijeri?
– Pa, mislim da bi priča krenula sasvim drugim smjerom da sam bio zdrav. No, to su neke stvari na koje čovjek ne može utjecati. Sada napokon nemam zdravstvenih problema, sjajno se osjećam i čekam priliku da to i pokažem.

Kako ste se osjećali kad ste morali na posudbu u Inter?
– Sasvim normalno. Svjestan sam bio da mi treba utakmica da se vratim, ali i da u Dinamu to ne mogu dobiti u tom trenutku. Inter se činio kao idealna opcija jer sam od tamo i došao u Maksimir. Nije trebalo vrijeme prilagodbe.

Inter je ispao iz lige, tamo vam sigurno nije bilo lako igrati i zabijati pogotke?
– Žao mi je što se to dogodilo jer me za Inter vežu lijepe uspomene, no nekad trebate pasti da bi se opet digli. Vidim da im je dobro krenulo u 2. ligi i siguran sam da će se brzo vratiti u prvoligaško društvo gdje Inter po svojoj povijesti svakako pripada.

Jeste li nakon isteka posudbe željeli povratak u Dinamo ili ste možda imali nekih drugih planova?
– Kada je igrač vezan ugovorom, onda njegove želje i planovi ne znače puno. Dinamo je procijenio da sam mu potreban i vratio sam se u kadar. I nisam imao ništa protiv takvog scenarija.

Špekuliralo se da biste mogli u Osijek. Eto, sad je u Gradski vrt stigao i vaš bivši trener Nenad Bjelica. Biste li ponovno otišli pod njegovo zapovjedništvo?

– Puno se piše i špekulira, a na kraju najčešće takve priče nemaju veze s vezom. O tome hoću li na posudbu, hoću li ostati u Dinamu ili otići negdje drugdje, odlučit ćemo klub i ja. Ne bih sada nagađao u kojem će to smjeru ići.

U Dinamu je još uvijek Bruno Petković.Tu su Kulenović i Gavranović, koga su u Dinamu nagovorili da se vrati. Mislite li da će vam u tom društvu Zoran Mamić dati dovoljno prilike da budete zadovoljni?
– Smatram da Dinamo ima jako velik broj utakmica kroz sezonu i da će svatko dobiti priliku. Na nama je da iskoristimo tu priliku. Mislim da dva gola i izboreni jedanaesterac nisu loše za dvadesetak minuta provedenih na terenu u HNL-u ove sezone.
U Cluju je bilo dramatično, sad slijedi Ferencvaros. Hoće li Dinamo preskočiti i tu prepreku?
– Ako kažem da hoćemo, onda će to zvučati bahato i moglo bi biti kontraproduktivno jer će stvoriti inat kod domaćina. Svakako će biti teško, igra se jedna utakmica, igra se u Budimpešti, i to protiv domaćina koji raste iz godine u godinu. No, imamo iskustva, znanja i energije da i to riješimo u svoju korist.

Je li ova momčad Dinama dovoljno jaka za Ligu prvaka, otišli su bitni kotačići Olmo i Moro, najavljuju se odlasci još nekih igrača?

– To je sudbina klubova u ovoj regiji. Odgajaš igrače za bogate klubove. Bili su ovdje i Modrić, Kovačić, Lovren… Pa su nakon njih došli neki novi igrači. To je jednostavno tako i protiv toga se nema smisla boriti, još manje žaliti. Olmo i Moro su igrači za velike stvari i to će dokazati u svojoj karijeri, a na nama je da nađemo dostojne zamjene.

Očekujete li svoju minutažu i u europskim utakmicama?

– Očekujem je u svakoj utakmici. Od HNL-a, Kupa do Europe – zaključio je Komnen Andrić.


Komentari