PORTUGAL JE PRVAK EUROPE: Pogledajte kako je ‘anonimni’ džoker s klupe donio naslov (VIDEO)

Facebook: UEFA Euro 2016

Portugal je tako prvi puta postao europski prvak. I na prošlom Euru momčad koja je pobijedila Hrvatsku, Španjolska, postala je prvak, baš kao i sada Portugal.

Portugal je europski prvak, u finalu je pobijedio domaćina Francusku s 1-0 (0-0, 0-0) pogotkom u produžetku, u 108. minuti, s distance je tukao Eder. Francuska je bolja odigrala regularni tijek utakmice, Portugal je bio bolji u produžecima. K tome, Portugal je od 25. minute igrao bez ozlijeđenog Ronalda kojeg je u startu grubo faulirao, a nije suđeno, Payet.

Portugal je tako prvi puta postao europski prvak. I na prošlom Euru momčad koja je pobijedila Hrvatsku, Španjolska, postala je prvak, baš kao i sada Portugal.

U prvih petnaestak minuta bilo je neubičajeno žestoko, s obzirom da su se sučelile momčadi koje više paze na obranu nego na napad. Prvu prigodu imao je Portugal, udarac usamljenog Nana otišao je previsoko, no francuski udar bio je kud i kamo opasniji, Griezmann je izvrsno tukao glavom, a vratar Rui Patricio je letećom bravurom spasio svoja vrata.

U 17. minuti Ronaldo se srušio, a par minuta prije faulirao ga je, a prekršaj nije dosuđen, Payet. Izdržao je Ronaldo samo koju minutu na terenu, opet je morao van. I nakon ukazane pomoći Ronaldo se vratio na tern, vidno šepajući? I u 25. minuti Ronaldo je opet pao na travnjak, morao je biti promijenjen. Iznesen je na nosilima s terena. Umjesto njega na teren je ušao Quaresma.

Francuzi su nastavili s napadima, a u 35. minuti opet je tukao Sissoko, kao što je opet odlično obranio Rui Patricio.

Francuzi su ostavili bolji dojam u prvome dijelu, nesumnjivo.

Francuzi su izgledali bolje i u nastavku što je izrodilo sjajnu prigodu za Griezmanna najon ubačaja omana. Udarac glavom zamalo je bio neprecizan. Poslije je iz daljine tukao Coman. Isto je malo falilo. Francuski pritisak je trajao, u jednom trenutku, iskosa, sam je bio Giroud, no njegov dobar udarac opet je bio plijen vratara Rui Patricio.

U 80. minuti je Portugal opasno zaprijetio, Nani je sa strane direktno tukao na vrata Llorisa koji je jedva taj udarac odbio, potom je Joao Mario pokušao “škaricama”, opet je Lloris dobro intervenirao. Postajalo je sve zanimljivije, Sissoko je tukao s dvadesetak metara, ali vratar Rui Patricio definitivno je zaslužio naziv – igrača utakmice. Lopta je tjerala u sam kut,ma portugalski vratar i to je dohvatio leteći.

U sudačkoj nadoknadi prava drama, Gignac je okrenuo svog čuvara i konačno je Rui Patricio bio svladan, no ispriječila se vratnica.

Moralo se u produžetke, bila je to šesta neodlučena utakmica Portugala, treći puta u produžetku.

Portugal je prvi imao prigodu u produžecima, nakon kornera Quaresme najviše je skočio Eder, Lloris je jedva spasio vrata. Najbolji ljudi u ovoj utakmici bili su vratari.

U 108. minuti, pak, Portugal gađa vratnicu, Raphael iz slobodnog udarca. Portugal je u produžecima bio bolji od Francuza. I evo ga, u 109. minuti sjajno je tukao Eder s dvadesetak metara, prizemna lopta zarila se u desni kut francuskog vratara, 1-0 za momčad Fernanda Santosa.

https://www.youtube.com/watch?v=6Jc4UJ1FSfM

I Francuzi su bili u šoku, nisu do kraja uspjeli napraviti ni prigodu…


Komentari