LEGENDARNI MARADONA ANALIZIRAO UTAKMICU HRVATSKE: ‘Mali zeleni’ pronašao krivca za loš rezultat

Wikipedia

Nema tko nije analizirao utakmicu Hrvatske i Portugala i nema tko se nije složio da je bolji ovoga puta izgubio. Slično je komentirao i legendarni Diego Maradona.

Prvi veliki šok na Europskom prvenstvu u Francuskoj zapravo je ispadanje Hrvatske iz natjecanja. S tim će se složiti mnogi stručnjaci, ali to je nogomet. Uoči osmine finala Hrvatska je proglašena najboljom momčadi prvenstva, odnosno, momčadi koja igra najatraktivniji nogomet. I to nije sporno, Hrvatska je uistinu odigrala sjajno prve tri utakmice i pokazala svijetu kako može igrati s bilo kime, ali već u osmini finala kako može isto tako izgubiti od bilo koga.

Izgubili su od Portugala, momčadi koja je skupinu jedva prošla s osvojena boda iz tri utakmice (tri remija). Nisu očarali igrom, ni zajedništvom, a jedini blistav moment imao je Cristiano u posljednjoj utakmici po skupinama s Mađarskom. No, u zraku je mirisalo podcjenjivanje protivnika, o Portugalu se nije govorilo baš s previše poštovanja, puno je bilo izjava poput, “ma nisu ništa pokazali”, “nije to onaj pravi Portugal” i slično, a paralelno se busalo u prsa zbog pobjede nad Španjolskom. Na kraju se dogodilo što se dogodilo i Portugal je slavio u produžecima.

Nema tko nije analizirao utakmicu Hrvatske i Portugala i nema tko se nije složio da je bolji ovoga puta izgubio. Slično je komentirao i legendarni Diego Maradona koji je prvo istaknuo kako mu je ta utakmica bila dosadna. “Bilo je nekoliko sjajnih trenutaka u utakmici Švicarske i Poljske, no utakmice Walesa i Sjeverne Irske te Hrvatske i Portugal nije ponudilo ništa za gledatelje, osim dva ključna gola, rekao je Diego Maradona za Times of India.

Wikipedia
Wikipedia

Tko nam je kriv

Nakon toga komentirao je utakmicu Hrvatske i Portugala. “Jesu li Cristiano i ekipa imali sreće protiv Hrvatske? Da, ali to je nogomet i nikad ne možeš znati što takva pobjeda može donijeti za moral momčadi. Portugal je prvi put u Francuskoj pokazao jedinstvo. Ipak, Hrvati su imali prilika, no Pepe je bio spasitelj u više navrata. To što su prošli samo jednim vrijednim dodirom lopte Ronalda trebalo bih ih potaknuti još više”, kazao je Diego.

No, onda je bez dlake na jeziku otkrio tko je zapravo kriv za neuspjeh protiv Portugala. “Hrvati su si sami krivi, jer nisu imali taj završni dodir, iako su bili bolja momčad. Modrić i Rakitić nisu imali tu kreativnu iskru koja bi donijela priliku i to je ono gdje će Poljska morati odigrati drugačije. Oni dolaze do prilike uz manje dodira i tu je Lewandowski koji može to završiti”, kazao je Maradona.

“Portugal je ‘ugušio’ Hrvatskoj prostor i zatvorio krila. Poljska može očekivati isto. Poljska će možda morati mijenjati strategiju, ako će Portugal igrati kao protiv Hrvatske. Pobrinuti se da imaju uvijek dovoljno igrača na vlastitoj polovici”, zaključio je Maradona.

>>> PRIZOR KOJI ĆE PAMTITI DO KRAJA ŽIVOTA: Navijači na aerodromu Vatrenima priredili spektakl (VIDEO)


Komentari