Legendarni Eduardo šokiran zbog velike tragedije: ‘Tužan trenutak za nogometnu povijest’

Facebook

Deset je mladih nogometaša poginulo, a najmanje su još tri osobe ozljeđene u požaru koji je u petak izbio u trening kampu nogometnog kluba Flamengo u Rio de Janeiru. Požar je izbio u Ninho do Urubu, u klupskom trening kampu koji je proširen i otvoren prije svega dva mjeseca.

Kako javlja Globo, koji je prikazao zračnu snimku požara već pod kontrolom vatrogasaca, u prostorijama koje su zahvaćene vatrom nalazili su mladi nogometaši u dobi od 14 do 17 godina.

“Djeca mlade momčadi Flamenga su spavali u trenutku izbijanja požara”, izjavio je za Globo News vatrogasac Douglas Henaut.

Igrači prve momčadi Flamenga trebali su početi s treningom u Ninho do Urubu u 9,30 sati po lokalnom vremenu.

Požar je izbio nakon što je grad danima bio pod obilnim padalinama u kojima je poginulo šest osoba.

Klub iz kojeg su ponikli Zico, Junior i Leonardo, Flamengo je jedan od klubova s najvećom navijačkom bazom u Brazilu i dobro je poznat diljem svijeta. U tom je klubu svojevremeno igrao i Eduardo da Silva, legendarni hrvatski napadač.

Dudu je bio igrač Flamenga u sezoni 2014/15. i pogodila ga je pogibija mladih nogometaša.

“Tužan trenutak u nogometnoj povijesti. Žao mi je zbog kluba koji me primio i mladića čiji su snovi prekinuti. Članovima obitelji i kluba, budite snažni. Nogomet je danas u koroti”, napisao je igrač poljske Legije na Instagramu.

 


Komentari