GRAČAN NAJAVIO: ‘Ova generacija može se suprotstaviti svima’

Facebook

U borbi za odlazak na Europsko prvenstvo, mladi Vatreni sastat će se u utorak na Rujevici (18:45) s jednim od glavnih konkurenata, vršnjacima iz Španjolske.

Dok A reprezentacija igra prijateljsku utakmicu s Rusijom, U-21 reprezentacija vodi pravu bitku za plasman na Europsko prvenstvo. U utorak na Rujevici dočekuju moćnu Španjolsku koja im je jedan od glavnih konkurenata.

“Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima“, kazao je izbornik mlade momčadi Nenad Gračan.

Kazao je i kako će pokušati napraviti pritisak i nametnuti se, iako je svjestan da su protvivnički igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Poštivat će, kaže, protivnika, ali ističe kako je važno poštivati i svoju igru jer jedino tako se može ostvariti dobar rezultat.

Ipak, Gračan ima manje problema od Čačića što se tiče ozljeđenih. Njemu će nedostajati Šimunović i Jedvaj, a vjerojatno i Rog. No, on ipak smatra kako je Hrvatska i dalje opasna. “Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce“, zaključio je Gračan.

Kaže kako na Rujevici očekuje dobru atmosferu i podršku jer kako tvrdi njegovi momci to i zaslužuju. “Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti, premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca”, kazao je Gračan.

>>> Nevjerojatno: Utakmica Rusija – Hrvatska BEZ PRIJENOSA


Komentari