’Neke stvari moram i ja popraviti, nisam slijep’: Dalić nakon okršaja sa Slovenijom zadovoljan: ’Momčad je igrala za Luku’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na splitskom Poljudu hrvatska je nogometna reprezentacija u kvalifikacijama na Svjetsko prvenstvo nadigrala Sloveniju te osvojila sva tri boda i to veličanstvenim rezultatom od 3:0. Nakon utakmice, konferenciju za medije održao je izbornik Zlatko Dalić kojem je ovo bila jubilarna 50. utakmica na klupi Hrvatske.

Istaknuo je kako je utakmica na Poljudu bila najbolja, najkvalitetnija, agresivna, kompaktna. “Uložili smo puno energije, premda je bila treća utakmica, sve smo odradili kako treba. Hrvatska je bila razigrana i rastrčana”, zaključio je pa se zahvalio navijačima koji su dizali atmosferu.

“Očito nam Poljud leži i nadam se da ćemo protiv Rusije ovdje slaviti i plasman u Katar, iako moramo pobjeđivati u svim sljedećim utakmicama kako se ne bismo doveli u situaciju da o svemu odlučuje upravo ta posljednja utakmica”, rekao je.

Osvrnuo se potom i na izostanak kapetana Luke Modrića koji s Antom Budimirom nije nastupio ni na ovoj utakmici zbog zdravstvenih problema. Dalić govori kako je cijela momčad igrala i za Luku.

Strateški Kek

Govoreći o nekadašnjem treneru Rijeke, a sada treneru slovenske reprezentacija, Matjažu Keku, ističe kako ga je isti iznenadio s tri zadnja vezna, “ali brzo smo uhvatili konce i stvarali prostor po cijelom terenu brzim odigravanjem”, tvrdi.

“Bilo je puno dubinskih utrčavanja u prazan prostor, to su bili kvalitetni ulasci među linije. Prije smo bili previše statični. Slovenija je pokušavala igrati, ali nismo joj dali ni vremena ni prostora, držali smo visoki pritisak tijekom cijele utakmice. Mislim da nismo ni mogli odigrati loše, a već petu utakmicu u kvalifikacijama nismo primili ni pogodak. To je sjajno i tako moramo nastaviti. Napravili smo mali korak, ali ne smijemo se opustiti. No, ovo je pravi put”, zaključuje.

Naposljetku, prokomentirao je i stanje igrača, od kojih neki nisu igrali ni protiv Slovačke. Dalić govori kako zna u kakvom su stanju te da igra s njima svaki dan na treningu.

“Vlašić se morao malo odmoriti i potrošio bi se da je igrao od početka. Ovako je ušao svjež i dao veliki doprinos. Odlično smo rasporedili snage, Barišić je također odigrao sjajno, odlično je zatvorio Iličića. Sretan sam što je Hrvatska dobila i širinu. Ivušić je iskoristio svoju priliku, bio je siguran na centaršutevima i u igri nogom, obranio je onih nekoliko situacija u Slovačkoj i bit će prava konkurencija Livakoviću. On i Borna Sosa dobici su za Hrvatsku u ovom ciklusu. Svi su dali svoj maksimum i u Moskvi i Bratislavi, neke su se stvari kroz pozive i razgovore posložile, dečki malo drugačije dišu. Rekao sam nakon EP-a da neke stvari i ja moram popraviti, nisam slijep. Ispravili smo ih svi zajedno i djelujemo kao momčad”, rekao je.


Komentari