Naš najuspješniji nogometaš u subotu zabio prvi gol u 2018. godini

Pixabay

Jedan od naših najuspješnijih svjetskih igrača pamtit će 2018. godinu po mnogim uspjesima. Riječ je naravno o neponovljivom Luki Modriću koji je u subotu s Real Madridom osvojio treći uzastopni naslov svjetskog klupskog prvaka.

“Ovo je jako važna titula, dat će nam puno samopouzdanja u budućnosti. Htjeli smo završiti godinu na najbolji mogući način i to smo postigli”, rekao je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

“Igrali smo ozbiljno od prve minute te smo zadovoljni što smo osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo treći put zaredom. Osjećam se dobro kada igram u ovom natjecanju”, dodao je.

Europski prvak Real Madrid je sa 4-1 pobijedio domaćina turnira Al Ain, na čijoj se klupi nalazi hrvatski trener Zoran Mamić, te tako u Ujedinjenim Arapskim Emiratima došao do novog trofeja i obrane naslova. Španjolska momčad je povela u 14. minuti pogotkom Modrića koji je lijevom nogom odapeo udarac s udaljenosti od 18 metara te poslao loptu u donji desni kut vrata Al Aina, prenosi N1.

“Ne pucam puno… No, kada pucam ponekad uđe. Moram pucati više”, istaknuo je 33-godišnji vezni igrač.

Bio mu je to 14. pogodak za Real Madrid u 280 odigranih utakmica. Od toga je 12 golova zabio nakon udaraca izvan kaznenog prostora.

“Svi mi govore da moram češće tući na gol, no meni se više sviđa dodavati loptu suigračima te doprinositi drugim elementima u igri”, rekao je.

Od ljeta je, međutim, često znao pucati ali je tek ove subote postigao prvi pogodak u ovoj sezoni.

“Karim (Benzema) mi je dodao loptu, primirio sam ju i odlučio opaliti po golu pa uspio zabiti svoj prvi pogodak ove sezone. Nadam se da ću ih u budućnosti više zabijati”, izjavio je Modrić.

“No najvažnije je davati sve od sebe te pomoći momčadi u drugim aspektima igra”, dodao je.

Real Madrid je tako došao do svog četvrtog naslova Svjetskog klupskog prvaka u natjecanju koje je ustanovljeno 2000. godine te se po broju osvojenih naslova nalazi ispred Barcelone koja ih ima tri.

“Bila je ovo nezaboravna godina. Osvojili smo Ligu prvaka, kasnije sam s Hrvatskom imao spektakularno Svjetsko prvenstvo, i na momčadskoj i na osobnoj razini. Uslijedile su nagrade, a sada i novi trofej s Real Madridom”, rekao je Modrić.

Ove je godine osvojio Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a proglašen je najboljim i u izborima FIFA-e i UEFA-e. Bio je proglašen i najboljim igračem Svjetskog prvenstva ljetos u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju nakon poraza u finalu od Francuske.

“Ova godina je bila iz snova, ne mogu tražiti više”, napomenuo je Modrić te zaključio:

“Godina 2018. zauvijek će imati posebno mjesto u mom kalendaru.”


Komentari