MLADOST SE VRATILA IZ PONORA! Jug je ‘razmontiran’, odluka o prvaku pada u majstorici

Foto: Ilustracija/Mladost

Odluka o prvaku Hrvatske u vaterpolu pasti će u petoj utakmici u Dubrovniku! Mladost je na domaćem terenu ‘razmontirala’ Jug, i tako izjednačila finalnu seriju na 2:2. S konačnih 12:8 Jugaši su još dobro i prošli.

A do prije deset dana sve se drukčije činilo, Jug je dvije utakmice glatko dobio i poveo s 2:0, imao je i treću utakmicu na svom plivalištu…

No, Mladost se vratila iz ponora. Prvo su dobili u Dubrovniku, a danas su pokazali da to nije bio loš dan Juga, već da i ‘žapci’ imaju svoje adute. Istina, Jug je danas bolje otvorio utakmicu. Nakon početnog vodstva Mladosti s dva dalekometna ‘projektila’ (Kržić, Merkulov) došli su u prvo vodstvo koje je potom Loren Fatović iz peterca ‘podebljao’ za prednost od 3:1 na kraju prve četvrtine.

No, igra Mladosti s igračem više u drugoj bila je ubojita, na taj način postigli su čak četiri pogotka i uspjeli preći u vodstvo (5:4), a onda je Ante Visković pokazao da i oni mogu zabiti ‘7 na 7’, i to onako kako je Jug parao mreže u prvoj četvrtini, dalekometnim udarcem.


Fatović je početkom treće postigao još jedan gol iz peterca i privremeno učinio utakmicu neizvjesnom vrativši Jug na -1, međutim to je bilo sve od Dubrovčana… Vratar Mladosti Ivan Marcelić odigrao je svoju najbolju utakmicu sezone, zaključao je svoja vrata, a k tomu je još i proigravao svoje suigrače za kontre. Mladostaši su posve preuzeli utakmicu, počeli igrati opušteno, s vicem, tako da je razlika samo rasla. Do kraja treće otišli su na 9:5, a u posljednjoj i na 11:5. Do kraja susreta su pustili gas i Jug je ublažio poraz na konačnih 12:8.

U redovima Mladosti strijelce je prevodio Josip Vrlić s tri pogotka, dva su pridodali Visković, Miloš, Radu i Bukić, dok se Dašić jednom upisao u strijelce. Kod Juga najraspoloženiji su bili  Fatović i Kržić s dva zgoditka.

Komentari