Cibona dominantno osvojila turnir u Mostaru

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Uoči skorašnjeg ABA Super kupa, košarkaši Cibone uspješni su bili u Mostaru.

Nakon još jednog razočaravajućeg nastupa hrvatskih košarkaša na Eurobasketu i senzacionalne zlatne medalje Slovenaca, domaći ljubitelji košarke okreću se klupskim natjecanjima. Zagrebačke momčadi pripremaju se za novu sezonu, a ovaj vikend na memorijalnom turniru “Marijofil Džidić” u Mostaru nastupila je Cibona, koja je potvrdila ulogu favorita.

U prvoj utakmici Vukovi su uvjerljivo slavili protiv slovenske Rogaške sa 67:46. Iako su Slovenci dobili prvu četvrtinu 17:15, cibosi su u nastavku ubacili u brzinu više i do poluvremena otišli na +11 (36:25). Nošeni Amerikancem Clevelandom (ukupno 17 poena) i kapetanom Rozićem (12 poena), Cibona je na kraju slavila s velikih 21 razlike.

U finalu je Zagrepčane čekao domaćin Zrinjski. Cibonini igrači od prve minute su shvatili utakmicu vrlo ozbiljno te je prednost samo rasla. U trećoj četvrtini već je bilo 27 razlike, a na kraju je završilo pobjedom 89:65. Najbolji u redovima Vukova bili su Cleveland s 19 poena, Rozić s 15 te Novačić s 14.

Trener Cibone Slobodan Subotić nakon osvojenog turnira bio je jako zadovoljan.

“Ovo je bila odlična provjera za nas. Odigrali smo dvije jako tvrde utakmice, pogotovo ovu drugu protiv domaćina turnira. Zadovoljan sam kako su dečki odigrali. Bilo je to maksimalno profesionalno. Napravili su sve što sam od njih tražio što pokazuje i rezultat”, izjavio je trener te otkrio na čemu će se bazirati igra Cibone u nadolazećoj sezoni.

“Ono na čemu težimo ove godine je obrana i s time sam zadovoljan. Ima nekih stvari koje trebamo popraviti, ali imamo još vremena. Drago mi je da su dečki vrijedni, slušaju i žele raditi.”

Vukovima sada predstoji ABA Super kup, koji se igra u crnogorskom Baru. U četvrtfinalu (srijeda 19h) će Cibona igrati protiv podgoričke Budućnosti.


Komentari