IZAŠLA SPORNA SNIMKA: Sudac pod istragom nakon Lokomotive na Poljudu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Utakmica Hajduk – Lokomotiva odigrana proteklog vikenda u hrvatskom prvenstvu završena je s 1:0 u korist Hajduka na Poljudu, a za njom su ostali repovi. Najviše se priča o nedosuđenom penalu za Hajduk u ranoj fazi utakmice, kada je Marko Livaja bio u kontaktu u protivničkom kaznenom prostoru, a sudac Ivan Bebek procijenio je da to nije bilo za pokazivanje na bijelu točku.

Ova situacija ostala je tema rasprave, a u prvom planu sada je i audiozapis za koji se nagađa da donosi verbalni napad suca Bebeka na Hajduk, njegove navijače i na dio splitskih novinara koji prate klub.

Nakon što je snimka dospjela u javnost, odmah su privukle pažnju riječi kojima se brani nedosuđeni penal.

‘Ako ćemo ih zadovoljiti da ne bi mijaukali…’

‘Ako ćemo ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i Hajdukov navijački puk pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 pa da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno’, čuje se u snimci.

Tu su i riječi kojima se prozivaju novinari pratitelji Hajduka. Čuje se da su privatno pričali kako penala nije bilo, ‘ali oni nemaju muda to napisati’, dodaje se.

Poseban napad zaslužio je Blaž Duplančić, komentator zbivanja u Hajduku na Dalmatinskom portalu. ‘On je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće’, može se čuti.

Pokrenut disciplinski postupak

Hrvatski nogometni savez je odmah pokrenuo disciplinski postupak protiv suca Bebeka, što je zatražio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a. Tražit će se Bebekovo očitovanje, a najavljeno je da će iskaz dati i Bruno Marić, prvi čovjek Komisije nogometnih sudaca.

HNS je najavio da će rezultati ovog disciplinskog postupka biti objavljeni nakon što bude završen.


Komentari