Rasplet krize u Dinamu: Igrači počeli potpisivati smanjenje plaće

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Nakon što je posljednjih dana sportsku javnost na noge digla svađa u Dinamu na relaciji uprava-trener-igrači izgleda da se nazire kraj ove trakavice.

Prema pisanju Sportskih novosti, igračima svih dobnih kategorija, uključujući naravno i prvu momčad, poslani su na kućnu adresu aneksi ugovora koje bi trebali potpisati.

U klubu sada očekuju da se igrači ponaosob izjasne o tome. Dakle, odlučili su se u Maksimiru da svakome posebno pošalju anekse, da svatko razmisli samostalno i donese odluku.

Kako doznaju Sportske, prvi je aneks potpisao jedan kadet, Ivan Šaranić (16). Radi se o jednom od velikih talenata hrvatskog nogometa koji igra i za nacionalnu selekciju U-17. Prvi senior koji je pak potpisao aneks ugovora s Dinamom koji naravno uključuje smanjenje plaće jest – Dinko Horkaš. Radi se o Dinamovu vrataru na posudbi u Zrinjskom.

Jučer je Dinamo novi profesionalni ugovor s mladim Edinom Julardžijom koji je imao zapažene nastupe u juniorskoj Ligi prvaka. Julardžija je do sada imao stipendijski ugovor, a ovaj profesionalni potpisan je pod uvjetima mjera koje je donijela uprava kluba radi očuvanja stabilnosti i likvidnosti kluba.

“Svjestan sam vremena u kojima se nalazimo, situacije u društvu i onoga što dolazi nakon korone, ali mislim da se s jednim pozitivnim stavom možemo suočiti sa svim izazovima. Hvala klubu koji vjeruje u mene, dosadašnjim trenerima i suigračima te obitelji bez koje bi ovo bilo nemoguće”, rekao je Julardžija po potpisu ugovora za službenu klupsku stranicu.

Uprava kluba očekuje da anekse potpišu i mnogi drugi igrači, naravno oni koji imaju dugoročne ugovore. Druga je stvar s onima koji bi mogli otići ovog ljeta. S njima bi moglo biti više problema, ali nekako se čini da su ponuđenim aneksima, te prvim potpisom Dinka Horkaša otvoreni “mirovni” pregovori uprave i igrača, te da bi “rat” vrlo brzo mogao biti završen.

Komentari