(FOTO) Proslava povratka imena Dinamo odvijala na dvije lokacije: Pogledajte kakva je atmosfera vladala

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Prošlo je već 20 godina otkako je vraćeno sveto ime Dinamo. Tog 14. veljače 2000. godine, simbolično, baš na Valentinovo, ispisana je nova povijest zagrebačkog kluba s adresom u Maksimiru. Bila je to ujedno i pobjeda Bad Blue Boysa, ali i pobjeda naroda nad politikom.

Danas je klub i dalje odvojen od svojih navijača kao i prije 20 godina. Dokaz tomu su i sinoćnje proslave ove 20. obljetnice. Dok je “navijački” Futsal Dinamo slavio s Bad Blue Boysima, “službeni” Dinamo je napravio tek malo druženje s navijačima u svom Fan shopu u središtu grada. Gdje je vladala bolja atmosfera prosudite sami na našim fotografijama.

U Dvorani 2 Doma sportova, na prvenstvenoj utakmici 12. kola 1. MNHL između Futsal Dinama i Alumnus Sesveta, navijači Futsal Dinama proslavili su 20. obljetnicu i završetak devetogodišnje borbe za vraćanje Dinamova identiteta. Prije spomenute utakmice u hodniku Dvojke prikazan je i dokumentarni film o povratku Dinamova imena.

Podsjetimo, prvenstvena utakmica između Futsal Dinama i Alumnusa samo je početak navijačke proslave jubileja, koji se nastavlja u subotu u Vukovaru prijateljskom humanitarnom utakmicom u kojem će Futsal Dinamo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Vukovara 91, kluba protiv kojeg je GNK Dinamo 19. veljače 2000. odigrao prvu utakmicu nakon povratka imena, a Plavo Valentinovo za navijače Dinama završit će u nedjelju, nakon utakmice Osijek – Dinamo u sklopu 22. kola 1.HNL.

U međuvremenu, Dinamo je za svoje navijače organizirao prigodno druženje s prvotimcima i bivšim igračima kluba. Pred Fan shopom u Jurišićevoj okupilo se mnogo navijača koji su se fotografirali i skupljali autograme od Petkovića, Oršića, Majera i Marina, te klupskih velikana Tomislava Butine, Damira Krznara, Tomislava Rukavine i ostalih.

Bivši igrači kluba evocirali su uspomene na 2000. godinu i povratak imena Dinamo, mnogi mladi navijači su bili jako zainteresirani za tu temu. Usput je i promovirana nova kolekcija odjeća posvećena obljetnici vraćanja imena kluba.


Komentari