BBB-I ŠOKIRALI PJESMOM S TRIBINA! Dinamo izborio tešku pobjedu u Bijelom Brdu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo je s puno muke u Bijelom Brdu u Slavoniji opravdao ulogu favorita protiv domaćeg BSK-a i s 3:2 ušao u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Utakmica osmine finala bila je riješena u korist zagrebačkih Plavih fantastičnim golom Mislava Oršića malo manje od 20 minuta do kraja.

Dok je na semaforu stajalo 2:2, hrvatski reprezentativac u plavom dresu zabio je za pobjedu golom izravno iz kornera. Domaća momčad u preostalom razdoblju do kraja utakmice nije uspjela dostići zaostatak.

Prije toga, BSK je u prvom poluvremenu bio u vodstvu, a ono je stiglo nakon dvije velike pogreške Dinamovog golmana Danijela Zagorca.

Plavi zabili prvi, a onda problemi

Dinamo je rano došao do vodstva, već u drugoj minuti zabio je Amer Gojak, no dva loša Zagorčeva istrčavanja otvorila su domaćoj momčadi vrata preokreta na 2:1. Strijelci za BSK bili su Mory Gbane (33′) i Josip Čikvar (35′).

Krznarova momčad je do kraja prvog poluvremena uspjela izjednačiti golom Komnena Andrića u 40. minuti, a u drugom poluvremenu stigao je prekrasan Oršićev gol koji je razveselio Plave.

BBB šokirali pjesmom i skandiranjem

Osim Dinamove teško izborene pobjede, utakmicu u Bijelom Brdu obilježio je i dolazak velikog broja BBB-ovaca, koji su u jednom trenutku svojom pjesmom i skandiranjem izazvali incident.

S uzvicima i pjesmom koja je odjeknula i u Srbiji, na što je pozornost skrenuo portal Telegraf, Dinamovi navijači izazvali su osude zbog pjevanja ‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’ i skandiranja kojim se veličala NDH.


Komentari