ZFF ruši sve rekorde posjećenosti: Rasprodane sve ulaznice za festivalske projekcije

Samir-Ceric-Kovacevic / ZFF

U prva tri dana ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala bile su rasprodane ulaznice za filmove iz glavnog natjecateljskog programa, a publika je tražila ‘kartu više’ i za jutarnje i popodnevne projekcije.

S festivala su izvijestili i da su na početku festivala prodali i deset posto više ulaznica u pretprodaji, a osim pitanja za dodatne karte, stalno dobivaju i upite o tome hoće li filmovi biti u kino distribuciji.

Kažu kako taj velik interes još jednom pokazuje da je zagrebačka publika itekako željna novih kvalitetnih naslova i nije se spremna odreći rituala zajedničkog gledanja filmova u kinu.

Sezonu rasprodanih ulaznica otvorio je prvi film iz programa Ponovno s nama “Jojo Rabbit” Taike Waititija, a u prva tri dana rasprodano je i svih pet projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa dugometražnog filma u kinu Tuškanac.

“Izrazito smo sretni što je publika u tolikom broju i s velikim interesom u petak i subotu dočekala redateljice Enu Sendijarević i Ivanu Mladenović na projekcijama njihovih debitantskih ostvarenja Negdje lijepo i Ivana Grozna, a sjajan niz nastavili su Monos, Visoka djevojka i Patrick”, napomenuli su, zahvalivši publici.

Sedamnaesto izdanje ZFF-a donosi više od stotinu filmova u 12 programa, traje do 17. studenog. U utrci za festivalske nagrade je 11 dugometražnih, 10 međunarodnih i 10 hrvatskih kratkih filmova iz programa Kockice. Festival se održava na čak osam zagrebačkih lokacija, a gostuje i u dvadesetak gradova diljem Hrvatske.


Komentari