VELIKA GORICA POSTAJE CENTAR – STEP PLESA! Svjetsko prvenstvo okupit će 1300 natjecatelja

Foto: Press

Hrvatski plesni savez organizator je Svjetskog prvenstva u stepu koje će se održati od 23. do 26. studenoga, a nastupit će 1300 natjecatelja iz 13 zemalja (SAD, Kanada, J. Afrika, Engleska, Njemačka, Japan, Meksiko, Češka, Poljska, Slovenija, Ukrajina, Švicarska i druge).

Svjetska prvenstva u stepu s izrazito velikim brojem natjecatelja i zemalja sudionica održavaju se već 20 godina.

Nakon iznenadnog odustajanja njemačkog organizatora, Hrvatska je zbog iznimnih rezultata naših natjecatelja zadnjih sezona natjecanja dobila priliku za organizaciju ovog prvenstva na kojem će sada imati priliku nastupiti uz 1300 djece, juniora i seniora iz cijelog svijeta te 200 domaćih natjecatelja u svim dobnim kategorijama.

Foto: Press

Dopredsjednica Hrvatskog plesnog saveza Jasminke Zajec, kaže: “Nažalost, zbog kasnog termina saznanja o odustajanju njemačkog organizatora i brze odluke o preuzimanju organizacije, zbog zauzetosti većine dvorana u Zagrebu nismo uspjeli dobiti dvorane s većim kapacitetima gledališta, te će se natjecanje održati u dvorani Srednje škole u Velikoj Gorici koja ima adekvatne kapacitete za pozornicu i natjecanje, a kapacitete za publiku ćemo postići dodatnim tribinama. Očekujemo dnevno do 800 gledatelja, roditelja i pratnje plesača, te zaljubljenika u ples i step. Step je plesna tehnika koju su dva najbolja kluba u Hrvatskoj – Step by Step i Step and Jazz – uspjela učiniti poznatim i iznimno atraktivnim plesnim stilom za djecu i mlade. Naši plesači mogli su se vidjeti na mnogo nastupa na raznim televizijskim programima i događanjima, ali ga se još uvijek rijetko može čuti i doživjeti uživo, pa je izrazito atraktivan i interesantan za publiku.“

1 euro = 7,53450 kuna

Ponosni na step plesače!

U srijedu 23. i u četvrtak 24. studenoga u jutarnjim satima su pretkvalifikacije i polufinalna natjecanja u dječjim i juniorskim kategorijama sola, parova, trija i malih grupa, a u četvrtak u poslijepodnevnim terminima finale produkcija koje su posebno atraktivne jer u njima sudjeluje i do 50 plesača.

Foto: Press

U četvrtak u večernjim terminima su finala dječjih kategorija. U petak u večernjem terminu su finala juniorskih kategorija i u subotu finala seniorskih kategorija u kojoj se očekuju atraktivna muška i ženska sola s aktualnim svjetskim prvacima te posebno interesantne seniorske formacije.

Hrvatski plesni savez djeluje već 30 godina i okuplja dvadesetak plesnih klubova s 1000-1500 članova, te organizira godišnje niz natjecanja u umjetničkim i street dance kategorijama. Naši natjecatelji su tijekom niza godina natjecanja u International Dance Organization stvorili imidž plesne i sportske zemlje s izrazito talentiranim, sposobnim i predanim plesačima, trenerima i koreografima. Najznačajnije nagrade i rezultate u hrvatskom savezu postigli su tijekom niza godina odlazaka na međunarodna natjecanja baš plesači stepa, što je i rezultiralo posebnom prilikom za organizaciju svjetskog prvenstva.


Komentari