PREDSTAVLJAMO ŠEST VELIČANSTVENIH: Posjetili smo Zagreb Burger Festival, a ovo su naši sočni favoriti

Foto: Zagreb.info

Već i ptice na granama znaju gdje se u gradu jedu najbolji burgeri! Zagreb Burger Festival, omiljeno odredište ljubitelja slasnih burgera već tjedan dana vrvi posjetiteljima koji svakodnevno dolaze isprobati novi burger jer ponuda je zaista ogromna. Provjerenoj ekipi koju čine El Toro, The Burger Bar, BBQ Hot Yard i Brewbites, ove su se godine pridružili i šibenski Festina Lente te dubrovački Guloso, a ne smijemo zaboraviti ni Reshetku International te chefove Matu Jankovića s Institutom za burgere i Ivana Pažanina sa Chef’s Burger by Ivan Pažanin. Na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, koja se pokazala kao pun pogodak, devet je burger kućica, a s obzirom na to da festival traje još samo za vikend, nismo si dopustili da propustimo isprobati burgere o kojima priča cijeli grad. Izbora je mnogo i uvjeravamo vas da nećete pogriješiti neovisno koji burger izabrali, ali ako vam treba mala pomoć u odlučivanju, u nastavku vam donosimo šest veličanstvenih koji su nas oduševili!

1. Brewbites – Krančito

Foto: Zagreb.info

Degustaciju na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu započeli smo Krančitom iz Brewbitesa. Burger od čiste junetine s umakom od svježeg sira i vrhnja s hrenom, preko kojeg još ide sweet chilli umak da malo razblaži okus, zelena salata, krastavci i rajčica, a kao završni touch, zbog čega i nosi tako hrskav naziv – sir i tortilla chips. Možete li zamisliti bolju kombinaciju? Teško je bilo pojesti samo malo – ali, čekalo nas je još preostalih pet veličanstvenih pa smo morali stati, za sada.

2. Reshetka International – Divlji Đuro

Foto: Zagreb.info

Ponos Reshetke, već provjereno odličan Divlji Đuro nije nas zaobišao ni na ovogodišnjem festivalu. Pljeskavica od junetine i divljači (jelen) oduševit će sve ljubitelje ˝dobrog komada mesa˝, a umak od milerama i poriluka s Reshetka umakom te namazom od vrganja, lisički i bukovača definicija su riječi sočno! Nakon ovog burgera, teško da će vam trebati još jedan!

3. Festina Lente – Kobaja burger

Foto: Zagreb.info

Prvi put na Zagreb Burger Festivalu ove su se godine predstavili i Šibenčani iz Festine Lente, a njihov Kobaja burger jedna je od glavnih atrakcija festivala. Nije nam trebalo dugo da shvatimo zašto! Već na prvi zalogaj jasno je kako ovo nije samo obični burger. Meso u Kobaja burgeru je od njihove domaće kobasice, a obogaćen je s tri vrste Dijon senfa, crvenim i bijelim kupusom s domaćim kiselim vrhnjem, čipsom od luka i domaćim džemom od luka. Čista rapsodija za nepce!

PREKID PROGRAMA ZBOG EL TORO POMFRITA OD BATATA!

Foto: Zagreb.info

Na pola puta isprobavanja šest veličanstvenih, nepca smo počastili slasnim pomfritom od batata iz El Tora. Nećemo previše filozofirati pa ćemo samo toplo preporučiti da uz ovaj savršeni pomfrit uzmete nešto za okrjepu i svakako skenirate QR kodove koji se nalaze uz svaku kućicu, a uz pomoć kojih možete glasati za svog favorita među burgerima koji će u nedjelju, 19. rujna odnijeti titulu najboljeg burgera ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala. Sada kad smo i to riješiti, krenimo dalje!

4. Guloso – Huncut

Foto: Zagreb.info

Uz bok sa Šibenčanima, Dubrovčani iz Gulosa dokazali su kako Dalmatinci itekako znaju napraviti odličan burger! Vragolan, kako ga zovu od milja, burger Huncut spravljen je od domaće junetine s hrvatskih pašnjaka, dolazi u krumpirovom pecivu, sadrži dimljeni sir, jalapeño kisele papričice, tortilja čips te kremastu gochujang majonezu. Uz burger smo probali i njihovu autohtonu dubrovačku papričicu poverun i samo ćemo reći – Dubrovčani, znate znanje!

5. Institut za burgere by Mate Janković – Bacon jalapeño

Foto: Zagreb.info

Na degustaciji na ovogodišnjem festivalu nismo zaobišli ni veterana među burger kućicama – Institut za burgere by Mate Janković gdje nas je, očekivano, oduševio Bacon jalapeño! Za sve ljubitelje spicy okusa ova ljutkasta kombinacija s dimljenom pancetom, cheddar sirom, rajčicom, iceberg salatom i gorkom majonezom u brioche pecivu posipanim sa sezamom, uvjereni smo, bit će pun pogodak!

6. BBQ Hot Yard – PBJ Burger (Peanut Butter Jelly Burger

Na sami kraj, ali samo onaj po redu degustiranja, došao je burger oko kojeg se na ovogodišnjem festivalu ˝lomi najviše koplja˝. BBQ Hot Yard ove je godine pripremio PBJ Burger – burger s kikiriki maslacem i džemom od borovnice na koji sigurno nećete ostati ravnodušni. Nesvakidašnji spoj, koliko god na prvu zvučao skeptično, ugodno nas je iznenadio i savršeno zaokružio našu listu šest veličanstvenih ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala.


Komentari