‘STVARNO NEPROFESIONALNO’ Neki baš ne znaju gubiti: Reakcija glumice kada je shvatila da nije osvojila Oscara šokirala javnost

Foto: Guliver

Svaka godišnja dodjela Oscara već gotovo tradicionalno završi nizom tema o kojima se danima priča. Iako prošlogodišnji šamar Willa Smitha rijetko što može nadmašiti, i ove godine dogodio se ”incident” koji je sablaznio javnost.

SVI DOBITNICI OSCARA NA JEDNOM MJESTU: Jedan je film uvjerljivi pobjednik, a evo i tko je najveći gubitnik večeri

Ove godine je u fokus javnosti stigla glumica Angela Bassett (64) koja je bila nominirana u kategoriji za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u filmu ”Black Panther: Wakanda Forever”. Zlatni kipić ove je godine za tu kategoriju otišao u ruke glumici Jamie Lee Curtis (64) za film ”Sve u isto vrijeme”.

I dok su mnogi s veseljem dočekali prvog Oscara u karijeru Jamie Lee Curtis, njezina kolegica bila je sve, samo ne oduševljena. Snimka s dodjele otkrila je da su sve glumice nominirane u toj kategoriji gromoglasno zapljeskale kada je voditeljica prozvala Curtis kao pobjednicu kategorije, no Bassett to nije učinila. Izraz njezina šokirana i razočaranog lica kada je shvatila da nije osvojila Oscara obišao je svijet.

”Stvarno neprofesionalno od nje. Da je ona pobijedila, siguran sam da bi Jamie uzvikivala njezino ime od sreće. Zato se i kaže da postoje dvije vrste ljudi”, ”Osjetio sam njezinu bol na svom kauču”, ”Angela Bassett je iznimna glumica, ali ta vibra gubitnika… Bilo bi super vidjeti žene kako podržavaju jedne druge, čak i kada su razočarane”, neki su od komentara na Twitteru.

”Loša gubitnica. To ju baš ne čini dobrim ljudskim bićem. Svi drugi nominirani su barem podržavali kolege glumce. Valjda je mislila da je ona najbolja. Treba biti oprezna s tim ‘Ja sam najbolja’ stavom. Može ti se opasno vratiti, obično se i vrati”, upozorava jedan tviteraš.

Ipak, ima i onih kojima je ovakva njezina reakcija u redu jer je, kažu, prirodna. ”Ljudi su ovdje lažni. Pa ona ima pravo biti razočarana, tužna, pogotovo kada je i trebala pobijediti. Šutite i prestanite preispitivati tuđe osjećaje”, poručuju neki.


Komentari