(VIDEO) Zagonetni prvi sin: Ante Jakov Milanović ima novi posao, evo za koga radi

ante milanović
Instagram

Ante Jakov Milanović (21), stariji sin izabranoga predsjednika Zorana Milanovića, od siječnja je počeo raditi kao novinar u Zagrebu, gdje pokriva dnevnopolitičke događaje. Kako je potvrđeno tportalu, honorarni je dopisnik Televizije Jadran u vlasništvu kontroverznoga splitskog poduzetnika Stipe Latkovića, prenosi tportal.

Prvi sin Hrvatske: Znate li čime se bavi Ante Jakov Milanović?

Na internetskim servisima već su dostupni neki njegovi prilozi, između ostalog, izvještaj s ovotjedne međureligijske konferencije ‘Ljudsko bratstvo, temelj mira i sigurnosti u svijetu’ u Zagrebu. U istom prilogu mlađi Milanović obavještava i kako ‘većina vodećih ljudi HDZ-a pruža podršku aktualnom predsjedniku stranke’ te opisuje kako je Plenković zaobišao njega i ostale novinare i nije im dao izjavu.

‘Danas nije bio dan za konkretne odgovore’, zaključuje novinar Milanović.

Komentar njegovog angažmana tportal je zatražio u stožeru izabranog predsjednika Zorana Milanovića, no glasnogovornik Nikola Jelić odgovorio je da ‘ne može komentirati aktivnosti i postupke druge punoljetne osobe’.

Mediji su dosad izvještavali da Ante Jakov Milanović ‘studira pravo u Groningenu u Nizozemskoj’. Nakon što mu je otac postao predsjednik pretresali su njegov Facebook profil, koji je ubrzo izbrisan.

Vlasnik Televizije Jadran je poduzetnik Stipe Latković, u javnosti poznat kao kum Stjepana Mesića, ali i višegodišnji devastator uvale Vruja između Omiša i Makarske, gdje je kroz godine izgradio bespravni lukobran, objekte, vodospremu i navodni ‘protupožarni put’, usput zabranivši pristup mještanima okolnih naselja. Građevinska inspekcija u nizu navrata izdavala mu je rješenja za rušenje, no bageri pravne države u puna dva desetljeća nikako se nisu uspjeli dobaciti do ove lokacije, piše portal.

Nakon golemog pritiska javnosti, Skupština Splitsko-dalmatinske županije u prosincu 2018. godine oduzela mu je koncesiju, no nikakvih vidljivih pomaka nije bilo. Latković je u isto vrijeme i vlasnik građevinske tvrtke ‘Point’, koja je imala višegodišnju koncesiju na održavanje pločnika u Splitu, pa od tog trenutka ustrajno ruši sve velike javne nabave u gradu Splitu i onemogućava gradnju važnih gradskih prometnica.

Unatoč činjenici da se radi o bespravnom kompleksu u zaštićenom dijelu prirode i da je to općepoznata stvar, o kojoj mediji izvještavaju dugih dva desetljeća, u Vruji se obreo cijeli niz hrvatskih političara, pa i predsjednika – od kuma Mesića do Ive Josipovića, koji je na ovoj lokaciji čak dao intervju (za Televiziju Jadran, dakako) i izjavio da se ondje osjeća predivno. Neslužbene informacije tvrde da se ondje ovog ljeta zatekao i Zoran Milanović, no njegov glasnogovornik Jelić tvrdi da to nije istina i da ‘Milanović nije boravio ondje’. Navodno su ga neki novinari već ranije kontaktirali na tu temu.

Treba spomenuti da je u jednoj od predizbornih debata Zoran Milanović spomenuo da je konzultantske usluge njegove tvrtke koristilo poduzeće iz Šestanovca, proizvođač obuće. Ondje, koliko je poznato, jedinu takvu tvrtku ima upravo Stipe Latković.


Komentari