NINA KRALJIĆ NE ŽELI NASTUPATI BESPLATNO: ‘Sramota je da spominjete 500 kuna!’

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatska pjevačica, Nina Kraljić (29) koja je postala poznata sudjelovanjem u glazbenoj emisiji ‘The Voice’, otkazala je svoj nastup na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini jer ne želi pjevati besplatno.

Svoje nezadovoljstvo izrazila je podužom objavom na Facebooku.

Iskrenost kod nas ne postoji

“Otkazivanje nastupa kod nas je nešto što se dešava stalno uz laži ‘bolestan sam i ne mogu nastupati’. Ja sam bila iskrena i stala iza sebe i svog poteza kao i uvijek. Međutim iskrenost kod nas je umišljenost, bahatost i nepoznanica. Integritet je reći ne tamo gdje svi govore da ako je to tvoj ne. Integritet je reći dosta iskorištavanju pa makar u zadnji tren i nastupanju besplatno ako nastup nije humanitarne prirode. Obožavam kad se organizatori takvih manifestacija vade na ‘samopromociju’. Ma ljudi moji, nisam ovdje da me kamera hvata dok pjevam, od glazbe živim” započela je pjevačica.

Neki od nas pošteno rade

“Živim pošteno od svoje ne-mainstream umjetnosti i gadi mi se da me se uopće stavlja u članke samo da vi možete izmišljati skandale preko imena umjetnice koja nije član lobija i nema plaćeni PR da se suprotstavi gluposti i zlobi, a niti bi i trošila vrijeme više od ovog komentara na ovu jad i bijedu od postupanja i da imam. Neki od nas pošteno rade i stvaraju. Činjenica je da bi se puno toga zatvorilo da vam umjetnici ne rade za džabe dok bi ubirete novac”, objasnila je.

Sramotno je da spominjete 500 kuna

Kraljić se osvrnula i na manjak profesionalnosti u glazbenoj industriji, pa napisala:

“Sramotno je da 500 kuna spominjete kao nešto strašno što sam tražila. 500 kuna za javni televizijski, solistički nastup?! Pa više se potroši na put, šminku, a da ne kažem i da je u ovoj suludoj priči uključeno i snimanje vokala u studiju što također nije besplatno niti bi ikada trebalo biti besplatno. Snimati tuđu pjesmu besplatno, ma toga i ovog svega ima samo kod nas, apsurd je na ovo trošiti vrijeme. Sramotno je da privatnu mail korespondenciju i to namjerno djelomičnu vadite iz kvazi-konteksta da bi napravili štetu izvođaču što je utuživo, a pričate o profesionalnosti?”

Iskorištavate izvođače koji su sposobni reći: ‘Ne, dosta je!’

“Iza mene je preko 120 nastupa unutar pet godina. Zaradi moje profesionalnosti ste me i zvali četiri godine za redom. A sada ste pokazali svoju i samo jasno dali do znanja da iskorištavate izvođače koji su sposobni reći: ne, dosta je. Da, bilo je u zadnji tren. Neka je bilo i neka se piše dok god će se prestati tretirati artiste kao jukebox i umjetnike svake vrste kao puku zabavu covid ili bez covida. Bye bye”, zaključila je glazbenica.

 

 

 

 


Komentari