(FOTO) Ne biste vjerovali! Ova pješčana plaža iz snova nalazi se u Hrvatskoj, a idealna je za one koji žele odmor bez velikih gužvi

Mnogi su Zagrepčani odlučili iskoristiti produljeni vikend te se maknuti iz iz gradske gužve.

Kako je pandemija koronavirusa promijenila mnoga putovanja tako su svi planovi rezervirani unutar granica Lijepe naše, a što i nije toliko loše ako uzmemo u obzir da neki krajevi opasno mogu konkurirati i najljepšim svjetskim destinacijama.

Pandemija koronavirusa možda nas je ograničila u vidu putovanja, no s druge strane ovo je savršena prilika za istraživanje prirodnih ljepota kojim se naša zemlja itekako može pohvaliti.

 

View this post on Instagram

 

the #UsceNeretve area really is a paradise for #kitesurfing ?‍♂️ #CroatiaFullOfLife ?

A post shared by Viktor Đerek (@viktorderek) on

Jadranska obala prepuna je prekasnih plaža, od onih kamenih, šljunčanih, pa sve do pješčanih, pa tako svatko može pronaći varijantu koja mu najviše odgovara. S druge strane, kada govorimo o odmoru na obali, on ne mora biti striktno vezan uz more jer pravu dozu osvježenja mogu pružiti i rijeke, koje postaju sve popularnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josipa P (@malomace) on

Kako piše portal Fashion.hr, najpopularnije je zasigurno ušće rijeke Neretve, koja izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore te se ulijeva u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča.

 

View this post on Instagram

 

Neretva kiteboarding is the best place to learn kiteboarding.

A post shared by @ croatia_photography on

Upravo je na ovom mjestu rijeka Neretva formirala deltu površine oko 20.000 hektara, a koja postaje sve posjećenija zbog pijeska i plitke vode koja se prostire na više od pola kilometara, pa je tako sjajno mjesto za obitelji s malom djecom i ne tako vješte plivače.

Ovo područje nevjerojatne prirodne ljepote također je i dom brojnim pticama i ribama, pa je kao takvo idealno za istraživanje, kao i za avanturistički odmor.


Komentari