Izložba inovacija – INOVA od 13. do 16. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu

INOVA, tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja se održava od 1971., i ove će se godine održati na Zagrebačkom velesajmu, od 13. do 16. studenoga.

U tom će se razdoblju, koje se poklapa s Interliberom, održati i 44. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i 15. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova.

Izložba INOVA-BUDI UZOR 2019. druga je najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća europska izložba inovacija. Ove će godine na izložbi sudjelovati 550 izlagača iz 31 države svijeta.

INOVA redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada, pokretač je i simbol inovatorstva u Hrvatskoj, a do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva. Prigoda je to za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište.

INOVA 2019 u paviljonu 7 bit će mjesto okupljanja inovatora iz cijelog svijeta, navode organizatori i ističu dugogodišnju poslovnu suradnju s organizatorima inozemnih izložbi inovatora i pokroviteljstvo Svjetske organizacije inovatora – WIIPA. Ove godine u Zagreb će doći inovatori iz Taiwana, Hong Konga, Kine, Japana, Kambodže, Vijetnama, Indonezije,  Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade,  Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske,  Rusije,  Malezije, Bosne i Hercegovine i drugih.

Na izložbi inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih bit će i mnogi prateći sadržaji, međunarodni stručni skupovi te atraktivan program nagrađivanja.

Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija, a najavili su i nagrade za izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja i već tradicionalnu nagradu “Nikola Tesla” najboljem hrvatskom inovatoru, nagradu gradonačelnika Zagreba, kao i posebne vrijedne novčane nagrade najboljim studentskim poslovnim planovima.

U povodu 10. obljetnice uspješnog djelovanja WIIPA, očekuje se donošenje novog temeljnog dokumenta pod nazivom “Zagrebačka deklaracija”.

Organizatori su Savez inovatora Zagreba i Savez hrvatskih inovatora, a suorganizator Grad Zagreb.


Komentari