ADVENT NA VRBANIMA: Besplatni događaji svake subote do kraja prosinca

Foto: Press

Ekološka tržnica, razmjena odjeće, kreativne radionice i druženje održavati će se subotama, od 26. studenog do 17. prosinca, na zagrebačkim Vrbanima.

U sklopu projekta Zajednica za budućnost udruga Vestigium (Rudeška 142, Zagreb) organizira događaje svake subote do kraja prosinca.

Razmjena odjeće i izrada adventskih vijenaca

Tako se ove subote, 26. studenog, od 10 do 12 sati održava ekološka tržnica, razmjena odjeće, radionica izrade adventskog vijenčića, te adventski kafić sa manje otpada. Ulaz na sve događaje je slobodan. Ekološka tržnica podržava lokalnu ekonomiju, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša i zdravlja.

Razmjenom odjeće pomaže se smanjiti količinu tekstilnog otpada, pomaže se kućni budžet, te stvara modni stil kakav nećete pronaći niti u jednoj trgovini brze mode. U kafiću s manje otpada volonteri će pripremati tople napitke i kolače od namirnica kupljenih na tržnici ili u trgovinama – u rinfuzi.

Želimo ljepši kvart

Za posluživanje se neće koristiti jednokratna ambalaža, čime se želi ukazati kako su drugačije prakse moguće i kako vrijeme praznika ne mora stvarati još veće količine otpada, nego što ga inače stvaramo. “Kroz sve aktivnosti spajamo ljude u namjeri da nam svima život bude bolji, ljepši, kvalitetniji i da smo otporniji na sve krize koje dolaze”, kaže voditeljica projekta i predsjednica udruge Vestigium Irena Borovina.

Komentari