Pronađeni na ilegalnom odlagalištu otpada: Ministarstvo branitelja istražuje nedavno otkrivene posmrtne ostatke iz okolice Vukovara

Foto: Zagreb.info

Ministarstvo hrvatskih branitelja priopćilo je u utorak kako su u masovnoj grobnici u blizini Vukovara, između sela Pačetin i Bobota, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedanaest osoba, a prvotni nalazi upućuju da potječu iz Domovinskog rata.

na toj lokaciji je inače ilegalno odlagalište otpada, a Ministarstvo podsjeća i kako su tamo ranije otkriveni posmrtni ostaci petero osoba.

“Daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba”, kazalo je Ministarstvo u svom priopćenju.

Više detalja biti će poznato u nadolazećoj antropološkoj obradi ekshumiranih posmrtnih ostataka, a iza nje slijedi i DNK analiza. Obitelji, ali i javnost, biti će pravovremeno obavješteni, obećava Ministarstvo.

Nastavlja se i daljnja pretraga ovog terena gdje je masovna grobnica otkrivena, u što su uključene sva nadležna tijela za traženje nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Inače, Hrvatska još uvijek traga za 1853 nestale osobe iz Domovinskoga rata, Njih 520 je s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalo je i nasilno odvedeno iz Vukovara i prigradskih naselja tijekom pokušaja proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.

Komentari