Na većini cesta povoljni su uvjeti za vožnju, ali obratite pozornost na ovo

FOTO: Wiki

Poštujte ograničenja brzine.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, uz povoljne uvjete za vožnju. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju, a gustoća prometa je veća, moguće su povremene smetnje i zastoji.

U tijeku su radovi redovitog održavanja (košnja) na pojedinim dionicama autocesta te se vozi jednim trakom, uz ograničenje brzine. Vozače pozivamo na dodatni oprez te ih podsjećamo da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a tijekom dana povremene smetnje zbog gustog su prometa moguće na pojedinim dionicama autocesta u smjeru mora te na prilazima turističkim središtima i mjestima u Istri i duž jadranske obale. Zbog vožnje u koloni i mogućih zastoja vozače pozivamo na strpljenje.

Sutra, 6. srpnja, zbog radova na nadvožnjaku na čvoru Meterize u Šibeniku,

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova u čvoru Zabok za sav promet bit će zatvoren ulazak na autocestu u čvoru Zabok iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U istom periodu izlazak s autoceste u čvoru Zabok bit će moguć iz oba pravca (Zagreb i Macelj). 13.07. u 08:00 sati do 14.07. u 08:00 sati (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).

Do 3. kolovoza od 06,00 do 18,00 sati na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac promet će biti povremeno prekidan, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta prije punog sata, u tijeku radova. Nedjeljom i u dane blagdana/praznika nije dozvoljeno zatvaranje prometa.

Do 7. srpnja svakog radnog dana, osim nedjelje i praznika, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 (Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36)). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od D1 (Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok) – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) -Kupinec i obrnuto.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Radovi na autocestama:

  • A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); zatvoren ulazak na autocestu u čvoru Zabok iz smjera državnih cesta DC1 i DC307;
  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
  • DC6 Glina-granični prijelaz Dvor,
  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC47 Lipik-Novska;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

IZVANREDNI PRIJEVOZ

Od 5.7.2017, 22:00 do 6.7.2017, 5:00 rutom GP Goričan – DC3 – čvor Goričan – A4 – čvor Ivanja Reka – A3 – čvor Lučko – A1 – čvor Benkovac – DC27 – ŽC6064 – Industrijska zona Šopot će se kretati izvanredni prijevoz dimenzija 35,0 x 2,55 x 4,0m x 40,0t uz policijsku i tehničku pratnju.


Komentari