JE LI OVO BUDUĆNOST PARTIJANJA? Božinović otkrio što će ovog ljeta biti s noćnim klubovima, ima jasna pravila

Foto: Pexels

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović prisustvovao je obljetnici oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području pa se obratio medijima koje je između ostalog zanimao i rad noćnih klubova ove sezone.

Tvrdi kako ove godine, u odnosu na prošlu, imamo cjepivo, ali i mehanizme uz pomoć kojih se sam događaj može kontrolirati. “Digitalnu covid potvrdu možete besplatno dobiti. Svatko tko nešto organizira ne može reći da ne može voditi računa o tome, jer možete u trenutku očitati digitalnu potvrdu”, govori pa zaključuje kako je aplikacija jednostavna. “Kao i kad se ulazi u kazalište i sportsku dvoranu, morate pokazati kartu, ova digitalna potvrda ne uzima nikome više vremena”, rekao je.

Shodno tome, navodi kako će moći raditi klubovi na otvorenom, ali uz uvjet da oni koji ih posjećuju budu u skupini koja zadovoljava tri uvjeta za izdavanje covid putovnica, a to je cijepljenje, preboljenje ili pak negativan test.

“Unutarnji prostor je prostor koji je itekako pogodan za širenje virusa, s obzirom na to da smo u ljetu i da se više manje sve odvija na otvorenom prostoru, o tome zasad ne razmišljamo. Ukoliko nam bude situacija dobra, ukoliko cijeli ovaj sustav cijepljenih bude takav da bude veliki broj procijepljenih, onda se to može korigirati”, naveo je pa zaključio da cjepiva ima i više nego je potrebno.


Komentari