Gradonačelnik Petrinje oštro po Crvenom križu: ‘Ako u ovoj državi netko prvi treba pasti, to su oni!’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Petrinje nije bio na sastanku koordinacije Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja. Na čelu Stožera je Tomo Medved.

“Ja nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Medved i ne znam što se događa. Ako je to stožer koji je stožer van dometa mene kao gradonačelnika, onda OK, to su takve očito odluke. Deset posto Hrvatske zna moj broj telefona. Ako je bilo potrebe, sigurno bi me zvali. Ali ako nema potrebe, to je njihova politika. Oni tako odlučuju”, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Otkrio je i je li očekivao poziv na sastanak.

“Ja ne znam, sigurno da želim. Ja sam rekao: informacija, komunikacija i realizacija. Ako gradonačelnik nije na stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao”, objasnio je za HRT.

Komentirao je i svoj jučerašnji razgovor s premijerom Plenkovićem.

“Otvorena su pitanja bila, korektni razgovori, korektna komunikacija. Znamo da smo do sada improvizirali. Narod ne čeka improvizaciju i u jednom segmentu, gledajući na obnovu života, gledajući na one elementarne potrebe koje građani očekuju, a to je topao obrok. Ja sam i o tome pričao jučer”, rekao je Dumbović.

Prozvao je i Crveni križ.

“I jučer s mojom zamjenicom je prvi čovjek Crvenog križa rekao da oni imaju uvjete da hranu pripreme na tri lokacije po 500 ljudi. A nama treba 15 tisuća. Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ.

Jasno, ako cijeli svijet zna da su otvorili žiro račun i dobili 36 milijuna, ako i ne znaju oni organizirati topli obrok i dati ga ljudima, onda neka daju hitno novac da mi kuhamo za sve ljude hranu. Crveni križ je napravio to što je napravio. Povukli su se i od Crvenog križa gore nema ni “C”, jer prije par dana naša predsjednica je bacila jaknu Crvenog križa. Bacila! Onda znate kakva je situacija. A to netko treba riješiti u Crvenom križu. I u stožeru. Ako mene već ne zovu, onda ću ja uvijek dati poruku preko medija”, rekao je.

Komentari