Vlak kasnio pola sata zbog putnika koji nije nosio masku, iznijeli mu dijete, a na kraju je priveden!

Foto: Ilustracija

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora zato što je jedan putnik odbijao staviti masku, piše 24 sata. Putnici su pritom negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom.

“Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa”, ispričao je čitatelj tijek mučne situacije koja se jutros odvila na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu.

“Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa”, priča i drugi čitatelj 24 sata.

Prema riječima putnika, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija.


“Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom”, objasnio je čitatelj. Zagrebačka policija je potvrdila da su zaprimili dojavu o incidentu te da je čovjeka policija odvela u službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Prema neslužbenim informacijama 24 sata, muškarac je priveden po šestom i sedmom članku Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema šestom članku muškarac je priveden za naročito drsko ponašanje i narušavanje mira građana, a prema 17. članku priveden je zbog omalovažavanja i vrijeđanja policajaca za vrijeme njihovog radnog vremena.

Komentari