Trebao ju dočekati muškarac iz Južne Amerike, odsjela bi u jednom zagrebačkom hotelu: Otkriveni detalji o muli s Tuđmana

Gotovo kilogram kokaina uskladištenog u 76 kapsula, jedna je Brazilka (28) početkom mjeseca pokušala prokrijumčariti u Hrvatsku. Za to joj je plaćeno tisuću eura, a prilikom isporuke trebalo joj je biti dano još toliko, otkrivaju novi detalji.

Zaustavljena je naime 3. listopada 2021. godine kada je na Zračnu luku Franjo Tuđman, stigla avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona. Desetak dana kasnije izbacila je kapsule iz tijela, javlja Dnevnik.hr. Njih 76, kako smo javili ranije, pronađeno je na rendgenskoj snimci, a fotografije kapsula objavila je i PU zagrebačka.

Vlado Jurinjak, voditelj smjene Graničnog carinskog ureda Zračna luka za Dnevnik.hr navodi i nove detalje slučaja. Naime, Brazilka je uočena jer je putovala s jako malo prtljage, a nije posjedovala čak ni četkicu za zube.

Prvo je sve poricala, no kada je podvrgnuta rendgenu, priznala je, ali se nastavila braniti šutnjom. S druge strane, policija često informacije razmjenjuje i s inozemnim kolegama pa  tvrde kako je komunikacija s kolegama u Brazilu u tijeku te kako se čekaju rezultati njihova istraživanja. Također, komunikacija s kolegama im inače omogućuje i detaljnu analizu profila putnika pa mogu utvrditi nad kojom osobom bi trebali provesti detaljniji granični, odnosno carinski pregled.

Voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke, Goran Lauš otkriva pak kako raspolažu s nekim saznanjima o osobi koja je Brazilku trebala dočekati, a navodno je riječ o osobi s područja jedne od zemalja Južne Amerike.

Nadalje, Brazilka je navodno i trebala odsjesti u jednom zagrebačkom hotelu, a stručnjaci navode kako mule inače u ovakvim slučajevima dobiju uputu kako drogu izlučiti iz tijela, najčešće uz pomoć neke vrste laksativa.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu”, zaključili su iz policije. Ipak, sam slučaj nastavljaju istraživati.

Komentari