Susjeda dječaka kojeg je prignječilo dizalo: ‘Rekla sam više puta predstavnici stanara da lift nije siguran za djecu’

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL, Ilustracija

Bolan dječji krik u nedjelju je odzvonio cijelom ulicom Frane Bulića. Dječaka (6) prignječio je lift, a nakon intervencije vatrogasaca djelatnici Hitne pomoći morali su ga čak dva puta reanimirati.

Šestogodišnji dječak je, prema riječima susjeda, trebao s ocem ići u šetnju, no dok je otac obuvao cipele nekoliko metara dalje, dječak je, vjerojatno u igri, pokrenuo lift. Kad je lift krenuo, on se uplašio i probao izaći, pišu 24sata.

Jadno dijete vrištalo je dok nije izgubilo svijest, a susjedi su bili bespomoćni. No, brzom intervencijom vatrogasaca mladi život je spašen u samo tri minute. Hitna pomoć intervenirala je i zbog oca te jednog susjeda, koje je nesreća strašno potresla.

Šestogodišnjak je hospitaliziran na jedinici intenzivnog liječenja, kamo je stigao životno ugrožen, s iznimno teškim ozljedama glave i prsnoga koša, a liječnici su se satima borili za njegov život. No, srećom, iz KBC-a Rebro priopćili da je dječak stabilno te da je sretna okolnost što unatoč ozljedama glave nema težih oštećenja mozga.

U bolnici su otkrili i da je dječak pozitivan na koronavirus, no liječnici su potvrdili da to nije nimalo utjecalo na njegovo trenutno stanje. Najviše su mu stradali jetra i pluća zbog nagnječenja, a trenutno je na respiratoru.

Inače, susjedi su za 24sata kazali da je zgrada stara kao i lift, međutim lift je prije godinu dana prošao obnovu, ali očito ne dobru. Jedna od susjeda rekla je i kako je već nekoliko puta opomenula predstavnicu stanara da lift nije siguran za djecu. Ona nije htjela komentirati događaj.

Posljednji servis dizala bio u petak, 4. prosinca, dva dana prije tragedije.

Policija još uvijek provodi očevid.

 

 

 


Komentari