Novi detalji užasa u Kaštelima: Napadač i žrtva pohađali istu školu, oglasili se i bivši klubovi napadača!

Jučer se društvenim mrežama proširio video brutalnog maltretiranja mladića. Na toj snimci, navodno nastaloj u Kaštelima, više mladića maltretira mlađeg muškarca.

U opisu snimke koja se dijeli na društvenim mrežama piše da je riječ o mladiću s posebnim potrebama, no ta informacija nije potvrđena.

Vidljivo je kako mladića udaraju rukama, a u jednom trenutku jedan od prisutnih udara ga i nogom u glavu, osim čega ga je jedan od njih udario koljenom u glavu.

Nedugo zatim, oglasila se policija i poručila da je uhitila dvije osobe sa snimke, piše Index.


“Vezano uz javno objavljenu snimku u prostorije splitske policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje”, objavila je policija.

POMRAČENJE LJUDSKOG UMA: Hrvatskom kruži šokantna snimka! Brutalno premlatili i zlostavljali momka s posebnim potrebama

Za Dalmatinski Portal progovorila je i ravnateljica Srednje škole Braća Radiš, koja je rekla kako zna za ovo nasilje već nekoliko dana te da je bila u kontaktu s policijom.

Jedan od napadača i žrtva pohađali su, naime, istu srednju školu.

Jedan od napadača netom je završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu – treći razred počinje sljedeći tjedan.

“Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju”, poručila je ravnateljica.

Za Dalmatinski portal poručila je kako je s napadačem bilo problema u školi, kako je uvijek bio na rubu incidenta, ali i kako su se u školi trudili da ga usmjere na pravi put.

“Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost, opet je skrenuo”, zaključila je.

Poznati borac poslao brutalnu poruku kaštelanskim nasilnicima: ‘Glupani mali. Da sam sad u Splitu ja bi vas tražija, a ne policija,…’

 

Na Facebooku se nedugo nakon objavljivanja snimke oglasio i Odbojkaški klub Ribola, čiji je jedan od napadača član.

Poručili su kako oštro osuđuju ovaj događaj.

“Danas je u javnosti objavljena snimka zlostavljanja i maltretiranja koje najoštrije osuđujemo, a jedan od sudionika gnjusnog događaja je i bivši član OK Ribola Kaštela. Bio je član našeg kluba prije 6 godina u periodu od osam mjeseci, a od tada nije dio kluba.

OK Ribola Kaštela oštro osuđuje ovaj događaj, a naša Škola odbojke, kroz koju je u 10 godina prošlo više od 2.000 djece i dalje će svoje polaznike učiti pravilnom i ljudskom ponašanju, kako na sportskom terenu tako i izvan njega, s nultom stopom tolerancije na nasilje”, poručili su.

Na Facebooku su se oglasili i iz boksačkog kluba Leonid i poručili kako je jedan od napadača njihov bivši član.

RASPLET UŽASA U KAŠTELIMA: Policija privela nasilnike koji su premlatili momka!

 

“Gospodo,

Pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljam bivših, jer isti trenutak kada smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio. Osuđujemo svaki oblik nasilja i svaki član odgovara za sebe i svoje postupke, i ponavljamo još jednom osuđujemo svaki oblik nasilja. Hvala i ovo je automatski upozorenje za sve članove kluba da kod na su našem klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke, tolerancija na nasilje je apsolutna nula”, objavili su.

 

Komentari