Novi detalji ubojstva u Sloboštini: Zločinu prethodila tučnjava nakon koje je mladić izboden nožem

prigorski.hr / Ilustracija

Policija produbljuje istragu i dolazi do novih saznanja vezanih uz ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera.

Podsjećamo, u nedjelju 16. travnja oko 18 sati pronađen je Ante Škember (29) kako bez svijesti leži uz Aveniju Većeslava Holjevca na zagrebačkoj Sloboštini. Škembera je pronašla slučajna prolaznica koja se zatekla na tom mjestu, i to nekih pola sata nakon što je 29-godišnjak teško ranjen nožem.

Policija navodno ima neke tragove i provjerava i informacije od ranije vezane uz prijašnje događaje, no još uvijek nema osumnjičenog za smrt mladića koji je u srijedu poslijepodne pokopan na groblju u Velikoj Gorici, piše Jutarnji list.

Izboden nožem

Dosad se smatralo da mu je smrtonosna rana zadana odvijačem, no došli su do zaključka da je bila riječ o nožu. Osim rane koja mu je probila žilu na trupu i zbog koje je iskrvario unatoč naporima liječnika u zagrebačkom KBC-u na Rebru, na tijelu nije bilo nikakvih drugih tragova nasilja.

Svemu je prethodila tučnjava kojoj su neke osobe svjedočile te su već ispitane na policiji. Nova informacija je i da se detaljno analizira i ruksak koji je pronađen pored njega.

S obzirom na to da je Škember u nedjelju otišao od kuće i da ga je zabrinuta obitelj zvala na mobitel te da nije odgovarao na pozive, policija će pokušati neke tragove naći i forenzičkom analizom njegova mobitela.

To se posebno odnosi na analizu baznih stanica, čijim će se pregledom moći rekonstruirati geografska lokacija Škemberova kretanja tijekom dana.

Bijele ruže za Antu

Sprovodu je jučer poslijepodne nazočilo dvjestotinjak ljudi, uglavnom mlađih osoba, a većina ih je u rukama imala po jednu bijelu ružu kako bi se oprostili od svojeg prijatelja.

Na pogrebu ubijenog mladića bili su, među ostalim, i bivši premijer Nikica Valentić, Vinko Mioč, predsjednik Općinskoga kaznenog suda, te brojni prijatelji.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Mioč i otac ubijenoga poznaju još iz studentskih dana, a Ante Škember stariji navodno je bio jedan od najvećih stručnjaka za problematiku mirovinskog prava u državi. Navodno, od početka devedesetih poznaje Valentića jer je u vrijeme Valentićeve Vlade bio jedan od stručnih suradnika na mirovinskoj reformi.

>>> Strastvenog BBB-ovca ubili odvijačem i ostavili da iskrvari u grmlju? ‘Ostavljen je da umre kao pas’

>>> Svijeće, cvijeće i Dinamov šal na Aveniji V.Holjevca: Tužan podsjetnik na ubijenog mladića

>>> Policija detektorom tražila nož, braća ubijenog tvrde: ‘ Mislimo da znamo tko je to učinio, zna i policija, neka ga nađu i privedu’


Komentari