Strastvenog BBB-ovca ubili odvijačem i ostavili da iskrvari u grmlju? ‘Ostavljen je da umre kao pas’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Detalji stravičnog ubojstva.

U nedjelju 16. travnja oko 18 sati pronađen je Ante Škember (29) kako bez svijesti leži  uz Aveniju Većeslava Holjevca na zagrebačkoj Sloboštini. Škembera je pronašla slučajna prolaznica koja se zatekla na tom mjestu, i to nekih pola sata nakon što je 29-godišnjak teško ranjen nožem.

Policijski istražitelji vode detaljnu istragu okrutnog ubojstva na rubnom dijelu Sloboštine. Mladom navijaču Dinama, članu Bad Blue Boysa, netko je zadao smrtonosni ubod odvijačem, piše Jutarnji list, te ga ostavio da iskrvari u grmlju stotinjak metara od Kauflanda.

Na mjestu zločina nije ostalo mnogo tragova, ali se doznaje da bi jedan od njih policiju mogao odvesti do počinitelja. Tijelo Ante Škembera trenutno je na obdukciji u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Pogreb je planiran sutra u Velikoj Gorici.

Obitelj i prijatelji ubijenog mladića su shrvani.

‘Želimo tugovati u miru. I samo bih želio napomenuti kako sve ono što se piše po medijima nije istina. Mi kao obitelj ne znamo tko je ubojica, niti znamo motiv. Nadamo se da će se sve brzo rasvijetliti’, kazao je novinarima jedan od braće ubijenog.

>>> Svijeće, cvijeće i Dinamov šal na Aveniji V.Holjevca: Tužan podsjetnik na ubijenog mladića

Živio za domovinu i za Dinamo

Antin prijatelj o njemu je kazao sve najbolje govori.

“Pa, Antiša je ostavljen da umre kao pas. Vjerujte, on ne bi ni mrava zgazio. Živio je za domovinu i za Dinamo. Svoje grijehe iz mladosti, što se tiče navijačkih ispada na stadionu, paljenja stolaca i bacanja baklji, riješio je odmah, i to je sve iza njega. Za sve je kriva atmosfera koja te ponese kad netko drugi inicira. Kaže se mladost-ludost. Ante je neosuđivana osoba, to shvatite.

Nema neprijatelja. Radio je neko vrijeme u jednom kafiću, a u posljednje vrijeme, barem kako nam je rekao, radio je u tvrtki svoga brata. Nama je, njegovim prijateljima, teško, a zamislite kako je tek njegovim roditeljima koji su prekrasni ljudi”, kazao je prijatelj dodavši da je Ante bio pomalo čudan, ali pravi prijatelj.

Antini poznanici govore da se ponekad znao udaljiti od kuće i da ga doma nije bilo po nekoliko dana.

“Kad smo čuli da je ubijen, prvo smo pomislili da je bio žrtva razbojništva zbog nekoliko kuna i da se suprotstavio lopovu. No, čini se da to nije povezano jer su kod njega nađene sve njegove stvari. Želimo znati što se dogodilo, ali i kad se počinitelj otkrije, neće nam biti nimalo lakše jer Antišu nam više ništa neće vratiti”, kazao je prijatelj ubijenog Zagrepčanina.


Komentari