NEĆEŠ RAZBOJNIČE! Konobarici opsovao boga i nazvao ju k*rv*m pa završio na sudu. Evo koliko će ga koštati njegov ‘ulični rječnik’

Photo: Pixabay

Jedan gost ozaljskog kafića uzeo si je za pravo da izvrijeđa konobaricu, pritom ne sluteći da će cijeli incident završiti na sudu i “opaliti” ga po džepu i to za 4.000 kuna i skoro toliko sudskih troškova. Naime, muškarac je na Dan mrtvih konobarici opsovao boga, a potom je nazvao kurvom i to pred više gostiju u lokalu. Izvrijeđana žena nije tek tako prešla preko verbalnog napada pa je nakon smjene otišla u bolnicu i zatražila terapiju.

Navodi kako je udana žena i majka dvoje djece, a u spomenutom kafiću radi već 14 godina. Da stvar bude još gora, u trenutku kada ju je muškarac vrijeđao u lokalu su bili i njezini susjedi, što je za nju bilo posebno neugodno i šokantno. U prvom je navratu za duševne boli tražila 10.000 kuna, no kasnije je taj zahtjev prepolovila da bi ga sud dodatno smanjio za 1.000 kuna.

Zanimljivo je da su tijekom te zgode u kafiću bila i tri policajca, a tuženik je inače brat vlasnika kafića, no oni si nisu u dobrim odnosima, piše Jutarnji.

No, tuženik ima drugačije viđenje cijelog incidenta. Na Općinskom sudu u Karlovcu rekao je da mu je konobarica vrijeđala brata zato što je bila ljuta što mora raditi na praznik. Tvrdi i da je samo stao u obranu brata riječima “što ti imaš protiv njega” ali nikako da ju je psovao ili nazivao pogrdnim riječima.

Tuženi ja za taj događaj bio osuđen i u prekršajnom postupku tijekom kojega je proglašen krivim zbog remećenja javnog reda i mira. On je kaznu platio, a na tu se presudu “nije žalio jer je smatrao da će konobarica povući tužbu, a i kako ova trojica policajaca ne bi imala problema”.

No, to se nije dogodilo. Sud joj je dao za pravo da su joj povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo, da su joj pogrdne riječi upućene na njezinom radnom mjestu, a uvjetovane su činjenicom da je ona ženska osoba, te da bi se zasigurno i svatko drugi da se našao u njenoj situaciji osjećao povrijeđeno i poniženo.

“Nitko, pa tako ni tužiteljica nije dužna trpjeti od druge osobe vrijeđanje i psovke, a što je u konkretnom slučaju tužiteljica trpjela, i to i pred drugim osobama, jer svakoj osobi pripada pravo na čast, ugled i dostojanstvo kao izraz poštovanja osobe u njenom životnom i radnom okruženju”, zaključio je Općinski sud u Karlovcu, nepravomoćno presuđujući u njenu korist.

Komentari

loading...