DORH zatražio očitovanje državnog odvjetništva zbog supruge Gorana Puklina koji je za bivšeg šefa Janafa sakrio milijune

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Državno odvjetništvo (DORH) u subotu je izvijestilo da će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici za koju su mediji otkrili da joj je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio “prljavi” novac.

“Po saznanju činjenica vezanih za postupanje Uskoka protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020.” DORH je zatražio očitovanje od zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Daljnja odluka vezana za navedenu zamjenicu županijskog državnog odvjetnika će uslijediti po primitku tog očitovanja, kažu u DORH-u.

Dodaju da se rad zamjenice županijskog državnog odvjetnika u kaznenom predmetu protiv petnaestorice okrivljenika u slučaju Agrokor ne može dovoditi u vezu s postupanjem Uskoka prema njenom suprugu kao okrivljeniku.

Jutarnji list u subotu je objavio da je prijatelj Dragana Kovačevića na kojega je proširena istraga jer mu je pristao sakriti novac za koji je kazao da potječe od kaznenog djela Goran Puklin, suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.

Uskok je ranije, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je Puklin pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka. Novac je navodno sakrio u svom stanu “u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela”.


Komentari