DIVLJAČKI BJEŽAO POLICIJI: Jedva punoljetan mladić skoro pokosio pješake, vozio u suprotnom smjeru i napravio još hrpu prekršaja u bijegu

Foto: Darko Tomas / CROPIX/Ilustracija

Zagrebačka je policija izvijestila kako je u policijskom pritvoru završio 18-godišnjak koji je u ponedjeljak u Jastrebarskom, bez položenog vozačkog ispita, automobilom bježao policajcima i pritom vozio u suprotnom smjeru, oduzimao prednost, pretjecao kolone i ugrožavao pješake.

Policija je precizirala da je 18-godišnjak u ponedjeljak oko 16 sati, bez položenog vozačkog ispita, upravljao Alfa Romeom varaždinskih oznaka. Nakon što su ga u prometnom prekršaju u Ulici doktora Franje Tuđmana zamijetili policajci, 18-godišnjak se oglušio na njihove signale da se zaustavi te je s namjerom bijega nastavio s vožnjom.

Bježeći od policije, 18-godišnjak je u više navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka čime je izazvao opasnost za život drugih sudionika u prometu. Vožnju je nastavio sve do Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policajci i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari