42 OSUMNJIČENIH ZA NAVIJAČKE NEREDE Ozljedili 20 policajaca, čupali prometne znakove, bacali protupožarne aparate

Sukob Torcide i policije (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako zbog subotnjih nereda kod odmorišta Desinec sumnjiči 42 osobe starosti od 19 do 44 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ tijekom organizirane policijske preprate kombi vozilima i osobnim automobilima ukupno 1500 navijača s utakmice u Zagrebu za Split.

“Utvrđena je sumnja da su osumnjičenici, nakon zaustavljanja prometa, trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i bacali različita aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, protupožarne aparate, kante za otpad i druge predmete na policijske službenike koji su opservirali benzinsku postaju i pratili kolonu vozila s navijačima”, navodi policija u izvještaju.

Sukobi navijača, (foto: Ranko Suvar / CROPIX)

20 ozlijeđeni policajaca

Navode i kako su “s ciljem uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti, kao i u cilju zaštite života svih osoba koje su se nalazile na tom prostoru, policijski službenici su upotrijebili sredstva prisile nakon čega je uspostavljeno povoljno stanje sigurnosti”.

U događaju je ozlijeđeno 20 policijskih službenika i 14 osumnjičenih osoba te su oštećena četiri službena policijska vozila i inventar benzinske postaje.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Komentari