ŽELE NAM SE PRIPOJITI? Niti 60 kilometara od Zagreba građani potpisuju peticiju

Facebook

Peticiju o pripojenju grada Čazme Zagrebačkoj županiji pokrenuo je tamošnji Savjet mladih, a svoju su želju potkrijepili ovim argumentima. 

Savjet mladih grada Čazme pokrenuo je peticiju među stanovnicima o tome kako bi Čazma trebala izaći iz Bjelovarsko-bilogorske županije i postati dio Zagrebačke. Svoj su stav formarali, kako kažu, u duhu stvaranja nove vlade i razgovora o reorganizaciji lokalnog i regionalnog ustroja Hrvatske.

12321216_778618385573379_3527609016047203246_n

Isto tako, čini se da su ih na to natjerali i gorući problemi, koje Čazmanci imaju sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Naime, iz sadašnje županije Čazmi prijete kako će ukinuti laboratorij u njihovom Domu zdravlja, a dodatni su razlozi i ti što Bjelovarsko-bilogorska županija već desetljećima ne ulaže novac u zgrade područnih škola, da godinama ne popravlja lokalne ceste, da ne ulaže u čazmanski kraj.

Predstavnici Savjeta mladih otišli su čak i do tamošnjeg gradonačelnika, Dinka Piraka, pa su se složili da bi takav problem bilo najbolje riješiti peticijom samih građana. Potpisi su se počeli prikupljati jučer, kada se u Čazmi dočekali trkače 61. megamaratona Zagreb – Čazma.

 


Komentari