ZAGREBAČKI MARATON: Trkačka destinacija humanog karaktera!

Zatvoren je prvi krug prijava na 28. Zagrebački maraton po najpovoljnijoj cijeni startnine, jučer 15. 5. 2019. u 23:59. Iznimno smo zadovoljni odazivom koji je nadmašio sva naša očekivanja, čak 2323 prijave na utrke Zagrebačkog maratona. Za utrku maratona se prijavilo 551 osoba, polumaratona 1376, Garmin 10 km utrku 367 sudionika te maratonsku štafetu 28 sudionika.

Usporedbe radi prošle godine je u ovo vrijeme bilo duplo manje prijavljenih trkača. Posebno zadovoljstvo je da imamo sve više prijava iz inozemstva te da je Zagrebački maraton prepoznat kao trkača turistička destinacija.

 

Odaziv na humanitarnu akciju u sklopu 28. Zagrebačkog maratona „Pusti baterije, napuni pluća!“ ngdje članove Udruge INSPIRO, osobe sa transplatiranim plućima, želimo aktivno i konkretno podržati kroz utrke Zagrebačkog maratona je stvarno ozbiljan. Do sada je 734 osobe uz startninu uplatilo dodatnih 20 kn, gotovo trećina prijavljenih trkača te na taj način pomogli u rehabilitaciji nakon transplatacije.

Drugi val prijava počinje danas i traje do 15. Kolovoza 2019.:

Garmin 10 km utrka sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Start je na Trgu bana Josipa
Jelačića, a cilj na Europskom trgu. Cijena startnine 120 kn.
Maratonska štafeta sa 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška,
ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta. Cijena po štafeti 800 kn.
Utrka maratona i polumaratona, 13. listopada 2019. u 10 sati sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Cijena startnine 200 kn.

Pred nama su još tri zajednička treninga i druženja sa našim trkačima, prvi je već 4. lipnja 2019. u 19 sati u Maksimiru. Kroz vrhunske treninge koje su osmislile naše promotorice i najbolje hrvatske dugoprugašice, Marija Vrajić – Trošić, Matea Matošević – Hačić, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan cilj nam je potaknuti trkače na zajedničko druženje i pripremu za Zagrebački maraton. Očekuje nas najmasovniji i najbolji dosad Zagrebački maraton! Budite dio ove trkače priče i prijavite se na neku od utrka.

Rapise i sve informacije o utrkama Zagrebačkog maratona možete naći na web stranici:
www.zagreb-marathon.com


Komentari