Vozači muku muče s radovima na tramvajskim tračnicama! ZET: ‘Imaju krivu predodžbu’

Foto: Facebook/Zagreb Te Zove

Na križanju Maksimirske ceste i Mandlove ulice u tijeku je izvođenje radova na tramvajskom kolosijeku, točnije radi se na njegovom održavanju. I ne bi tu bilo ništa sporno da se upravo na tom mjestu ne događaju nesreće. Točnije, vozači automobila u dva su dana dvaput uspjeli upasti u tramvajske tračnice.

Pitali smo nadležne do kada će ti radovi trajati te tko je zadužen za te radove. Odgovorili su nam i zašto dolazi do ovakvih nesreća.

“Radovi na održavanju tramvajskog kolosijeka, u ovom slučaju konkretno na izmjeni dotrajale skretnice i pripadajućeg sklopa na dionici tramvajskog kolosijeka u zoni raskrižja Maksimirska cesta / Mandlova ulica, izvode se temeljem suglasnosti, odnosno Rješenja Gradskog ureda za Mjesnu samoupravu o postavi privremene prometne regulacije.

Radove na postavi, održavanju i uklanjanju navedene regulacije obavlja podružnica Zagrebačke ceste Zagrebačkog holdinga. Sukladno rješenju, radovi se obavljaju od srijede, 22. rujna od 8 sati, do srijede, 6. listopada u 5 sati. Svi radovi obavljaju se prema planiranoj dinamici i pod usporenim tramvajskim prometom.

Više puta naglašena problematika zalijetanja cestovnih vozila u samo gradilište isključivo je posljedica previda vozača na postavljenu vertikalnu signalizaciju, te kada zbog krive predodžbe o normalnom odvijanju prometa, nastavljaju kretanje iza tramvaja koji se kreće tračnicama usporenom brzinom. Još jednom molimo vozače cestovnih vozila za pojačan oprez”, odgovorili su nam iz ZET-a.


Komentari