UPRAVNO VIJEĆE: Optužbe na račun KB Sveti Duh su u najvećem dijelu konstrukcije

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Upravno vijeće Kliničke bolnice Sveti Duh izrazilo je u srijedu svoju bezrezervnu podršku Upravi bolnice nakon brojnih anonimnih prijava, ustvrdivši kako je u najvećem dijelu riječ o lažnim konstrukcijama i insinuacijama.

U proteklih nekoliko mjeseci, s tajne e-mail adrese, na adrese više medijskih kuća, liječničkih udruga i državnih institucija poslan je niz anonimnih prijava kojima se nastoji inkriminirati rad Uprave Kliničke bolnice Sveti Duh, stoji u priopćenju koje ispred Upravnog vijeća bolnice potpisuje njegov predsjednik Darko Kaštelan.

‘JEDNA JE IZJAVA KLJUČNA’ Tomašević o smrtima u čekaonici na Svetom Duhu: ‘Ravnateljica je pod neviđenim pritiskom’

U najvećem je dijelu prijava riječ o lažnim konstrukcijama i insinuacijama, dok tek za manji dio rezultati inspekcijskog nadzora trebaju pokazati je li bilo određenih nepravilnosti u postupanju, ističe se nadalje u priopćenju, napominjući kako će “ukoliko se iste eventualno i utvrde, u najkraćem roku biti ispravljene”.

Tvrde kako je Uprava KB Sveti Duh u proteklom periodu poduzela brojne aktivnosti koje su rezultirale boljom dostupnošću zdravstvene zaštite građanima (smanjenje listi čekanja) i učinkovitijim financijskim poslovanjem bolnice.

UMRLI U KUTU ČEKAONICE! Preminuli na hitnoj u Zagrebu, jednog mrtvog našla obitelj: ‘To nije rijetkost, dolaze nam teški pacijenti’

Želeći zaštititi dignitet bolnice i spriječiti narušavanje povjerenja građana, Upravno vijeće ovim putem želi naglasiti “da Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh uživa potporu Upravnog vijeća koja neće biti upitna sve dok će, kao i do sada, aktivnosti i planovi Uprave bolnice biti rukovođeni željom za unaprjeđenjem zdravstvene zaštite građana”.

‘APSOLUTNO NEPRIMJERENO’ Beroš poslao oštru poruku zbog smrti pacijenata: ‘Brinu me iskazi određenih liječnika da je to manje-više normalno’

Klinička bolnica Sveti Duh našla se na posebnom udaru nakon smrti dva pacijenta na njenom hitnom prijemu koncem veljače. Pacijenti su preminuli na ležećim transportnim kolicima u čekaonici, gdje su smješteni zbog popunjenosti svih kreveta u opservaciji hitnog prijema. Prvi je pacijent preminuo u noći s 20. na 21. veljače, a njegovo je beživotno tijelo otkrila obitelj. Drugoga su nekoliko dana kasnije mrtvog u čekaonici našli djelatnici saniteta koji su došli kako bi ga nakon obavljene rutinske zamjene urinarnog katetera vratili u dom umirovljenika.

‘LAŽETE, POKOJNIK JE IZ MOJE OBITELJI’ Reagirao na priopćenje KB Sveti duh o smrti u čekaonici, razgovarali smo i s odvjetnikom obitelji

Iz bolnice su istaknuli kako tu nije bila riječ o nemaru, već o nedostatku prostora koji bi za pacijente bio privremeni smještaj do odluke o otpustu ili do odlaska iz bolnice.

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je krajnje neprimjerenim da smrt pacijenta utvrdi rodbina te zatražio očitovanje KB-a Sveti Duh.


Komentari