‘LAŽETE, POKOJNIK JE IZ MOJE OBITELJI’ Reagirao na priopćenje KB Sveti duh o smrti u čekaonici, razgovarali smo i s odvjetnikom obitelji

KB Sveti Duh (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Iz KB Sveti Duh poslali su dodatno pojašnjenje oko priče portala Zagreb.info o nedavnim smrtima u bolničkoj čekaonici. Podsjetimo u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh dvoje pacijenata preminulo je kraljem veljače u čekaonici Hitnoj prijema. Pacijenti su preminuli na ležećim transportnim kolicima u čekaonici, na koja su, kako doznajemo, zbog popunjenosti svih kreveta u opservaciji hitnog prijema, umjesto u bolnički krevet smješteni u ležeća transportna kolica.

“Naime, ovdje se nikako ne radi o nemaru, nego samo o nedostatku prostora koji bi za pacijente bio privremeni smještaj do odluke o otpustu ili do odlaska iz bolnice. Naime, oba pacijenta su preminula u prostoru koji jest naša čekaonica, ali zbog prostornih ograničenja i naš radni prostor, u kojem se nažalost odvijaju naši radni procesi, a koji dijelimo s obitelji i osobama u pratnji. U našem objedinjenom hitnom prijemu nažalost ne postoji prostor u kojem bi pacijenti mogli, van očiju ostalih osoba koje sjede u čekaonici, čekati svoj prijevoz ili boraviti preko noći. No, svi pacijenti koji čekaju prijevoz ili borave preko noći u toj zajedničkoj čekaonici su pod neprestanim nadzorom dvije medicinske sestre, nisu nikada prepušteni sami sebi i medicinsko osoblje, ih kontinuirano obilazi, reagira odmah i na svaki poziv”, napisali su iz bolnice.

KB SVETI DUH POSLAO DODATNE DETALJE O SMRTIMA U ČEKAONICI: ‘Ovdje se ne radi o nemaru’

No u komentarima ispod članka o pojašnjenju iz bolnice javio se i član obitelji pokojnika.

“Ako su pod neprestanim nadzorom dvije medicinske sestre, zašto ga je obitelj pronašla mrtvog . Lažete sve jer je pokojnik iz moje obitelji”, napisao je čitatelj iz obitelji muškarca koji je preminuo u čekaonici.

Obitelj jednog od preminulih angažirala je i odvjetnika Tomislava Miličević koji u ime obitelji sada traži izuzimanje medicinske dokumentacije pokojnika i video zapis s nadzornih kamera u bolnici. Razgovarali smo s odvjetnikom Miličevićem koji nam je cijeli slučaj i potvrdio no rekao kako obitelj još ne želi detaljnije izlaziti u javnost.

UMRLI U KUTU ČEKAONICE! Preminuli na hitnoj u Zagrebu, jednog mrtvog našla obitelj: ‘To nije rijetkost, dolaze nam teški pacijenti’

“Možemo potvrditi da se dogodilo to što se dogodilo, ali ne bismo izlazili s nikakvim izjavama u javnost za sada. To mogu poručiti i u ime obitelji preminulog. Prvo ćemo pričekati nalaze obdukcije, pa ćemo onda moći nešto više reći o cijelom slučaju”, rekao nam je odvjetnik Tomislav Miličević.


Komentari