Uhljebništvo zagrebačkog HDZ-a: Za nju kreirali mjesto, a plaća joj iznosi 15 000 kuna!

Foto: Sime Sokota / CROPIX

”Pa tako kako ona napreduje kod nas nije napredovao ni Steve Jobs. Ljudi koji godinama vrijedno rade i imaju iskustvo su frustrirani.”, započeo je za 24sata pričati zaposlenik iz zagrebačke gradske tvrtke Gradska plinara – Opskrba.

Sredinom prošlog mjeseca Ena Ercegovac (25) postala voditeljica Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje. Ne bi to možda bilo toliko čudno da je ta pozicija postojala i prije dvanaestog mjeseca prošle godine. Zbog Ene su tako promijenjena pravila pa je ona umjesto dotadašnjih pet mogla imati i samo tri godine iskustva.

Direktor koji se usprotivio ovakvom načinu zapošljavanja više se ne nalazi na toj poziciji. Na svojem novom radnom mjestu mlada HDZ-ovka zarađuje 15 000 kn bruto, ali i taj iznos je bez dodataka.

U proljeće 2017. godine započela je cijela priča kada je Andrija Mikulić za Ercegovac raspisao natječaj u kojem traži osobu koja će mu pomagati u radu s medijima, a taj posao je već neformalno obavljala Ena. Kada je 24sata otkrio da je natječaj raspisan samo kako bi se ona zaposlila sve je obustavljeno, ali nedugo nakon toga Ercegovac je zaposlena u Gradskoj plinari.

Ercegovac je na hijerarhijskoj strukturi napredovala bez prestanka pa joj je ovo treće radno mjesto i to jedino za koje ima zadovoljene uvjete. Naravno, sniženu brojku godina iskustva i to za poziciju koja prije nije ni postojala.

Komentari

loading...