U naletu vlaka oduzet mladi život, stradala je djevojka, a sestre blizanke ozlijeđene su

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U Brdovcu, na Dragutina Golika, vlak je naletio na automobil u kojem su bile tri osobe. Policija izvještava da je jedna, nažalost, smrtno stradala, a dvije su ozlijeđene.

Kako doznaje Jutarnji list, poginula je 27-godišnja djevojka A.B. koja je bila putnica na stražnjem sjedalu Mercedesa A klase sisačke registracije.

Automobil je vozila 25-godišnja djevojka, a na suvozačkom mjestu sjedila je njena sestra blizanka. Obje su u nesreći ozlijeđene te su kolima Hitne pomoći prevezene u zagrebačku bolnicu Sveti Duh gdje je utvrđeno da imaju lakše ozljede.

Na nesretni automobil, naletila je lokomotiva koja se kretala u smjeru Zaprešića, a na automobil je naišla na pružnom prijelazu iz Brdovca prema Javorju točno kod željezničke postaje Brdovec, na mjestu gdje nije postavljena rampa nego Andrijin križ i svjetlosna i zvučna signalizacija.

Na početku je bilo upitno je li zvučna i svjetlosna signalizacija radila jer vozačica je policiji dala izjavu da nije bila upaljena, a  strojovođa i njegove kolege na kontrolnoj točki tvrde suprotno.

Policija je očevidom utvrdila kako je signalizacija radila, ali i da nitko od sudionika nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

A, mislili smo da vlakova nema s obzirom na to da je u prekidu sav lokalni, međugradski i međunarodni željeznički prijevoz. Stvarno nesretan kraj jedne lijepe nedjelje u okolici Zaprešića.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Hrvatska je najgora u EU po učinkovitosti željezničkih usluga. Pokazalo je to istraživanje Europske komisije u kojemu se ocjenjuju učestalost željezničkih linija, točnost, brzina i cijena.

“Najviša ocjena je 7. Prosjek EU-a iznosi 4,33, a Hrvatska je ocijenjena s 2,66. Zbog velikih ulaganja – kvaliteta cestovnog prometa znatno je bolja, ali ne i sigurnost. Prosječan broj poginulih na milijun stanovnika na prometnicama u EU je 49, a kod nas čak 80!”


Komentari