NOVI FINANCIJSKI KOSTURI Za Bandićeve fontane na naplatu stiže još nekoliko milijuna kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Čini se kako aktualna gradska vlast neće imati još neko vrijeme mira od artefakata prošlosti bivše gradonačelnikove vladavine. Kako doznaje portal Telegram, Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj Grad Zagreb mora tvrtki koja je radila na famoznim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice platiti dug od 2,5 milijuna kuna.

FOTO: Zagreb.hr

Radi se o tvrtki koju je osnovao Ivan Valek, vodni arhitekt, koji je na sudu dokazao da je njegova firma izvela radove na fontanama u ulice Hrvatske bratske zajednice. Kvaka je u tome što ugovor za te radove nikada nije potpisan. Valek inače već godinama optužuje Bandića upravo zbog fontana, a pravdu je zadovoljio na sudu.

Skrivanje troškova

“Na osobnu molbu gradonačelnika, sudjelovao sam u projektu izgradnje fontana. Projekt prvih fontana trebala je raditi Vodotehnika, zatim se uključila i građevinska kompanija Mešić Com. Ja sam na kraju realizirao taj projekt, a radovi su mi trebali biti plaćeni do 1. ožujka 2013. godine. Pristao sam na to i ušao u posao uz odgodu plaćanja svojim dobavljačima. Kako je Bandić želio da sve bude gotovo čim prije, te zime smo radili i pod šatorima”, opisao je za Telegram Valek.

Nakon što mu radovi nisu plaćeni, govorili su mu Bandićevi ljudi da će mu biti plaćeno kroz projekt obnove krova na Ciboninom tornju, ali ni to se nije dogodilo. Naime, Bandić je tada završio i u zatvoru i u bolnici.

Točka na i: mamin bazen u Poganoj vlaki

Valeku je, čini se tako, dozlogrdilo, pa je i ušao u javnu svađu s Bandićem kada je Valek Bandiću odbio natkiti bazen njegove mame u Poganoj Vlaki, BIH. Opisao je i taj susret Valek, pa navodi da je tamo išao s Bandićem pod izlikom službenog puta, ali bazen nisu natkrili.

Zlatne fontane

FOTO: Ivana Miletic / Zakaj volim Zagreb

Podsjetimo, konačna cijena izgradnje fontani ispred NSK-a više puta se mijenjala. Konačni iznos se popeo na 50 milijuna kuna, ali tek nakon što je prvotno podignut s 18.5 milijuna kuna.


Komentari