UMALO SE POGUŠILI NAKON ŠTO SU IM ISKLJUČILI STRUJU Doznajemo kako su djeca bivšeg branitelja i asistentice iz Jastrebarskog

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

U obiteljskoj kući u Jastrebarskom “za dlaku” je izbjegnuta tragedija. Podsjetimo, zbog trovanja ugljičnim monoksidom u noći sa srijede na četvrtak, u Zelenu ulicu stigla je Hitna pomoć kako bi spasila troje djece (9,12 i 14 godina) i njihove roditelje. Te večeri koristili su benzinski agregat zbog čega je, prema saznanjima policije, najvjerojatnije došlo do trovanja.

Događaj je šokirao i susjede koji ovu obitelj opisuju kao vrijednu i drage ljude. Majka radi u školi, a otac je umirovljeno vojno lice. Jedan susjed za Jutarnji list otkrio je da je čuo da su upalili agregat jer su im te večeri iskopčali struju.

Na sreću, roditelji su brzo otpušteni iz KBC-a Sestre milosrdnice. S obzirom na to da su njihova djeca, prošlog tjedna zadržana u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, poslali smo im upit kako bi doznali kako se opravljaju.

Odgovor iz Klinike za dječje bolesti za Zagreb.info prenosimo u cijelosti:

“U Kliniku za dječje bolesti Zagreb preko hitne ambulante u 23.15 sati kolima Hitne pomoći dovezena te preko hitne ambulante zaprimljena djevojčica u dobi od 14 godina zbog poremećaja svijesti. Kliničkom i dijagnostičkom obradom dokazano je da se radi o trovanju ugljikovim monoksidom, uslijed nama nepoznatih okolnosti. Djevojčica je hospitalizirana te je od samog početka na terapiji kisikom uz praćenje vitalnih parametara, na što je došlo do poboljšanja nalaza.

Dobro je i stabilnih vitalnih parametara.

Odmah je obaviještena i majka djeteta, te je kolima Hitne pomoći u Kliniku dovezeno i drugo dvoje djece u obitelji (u dobi od 9 i 12 godina), kod kojih je također dijagnostičkom obradom utvrđeno lakše trovanje ugljikovim monoksidom. Djeca su zadržana u bolnici i primila terapiju.

Nakon dijagnostičke obrade i terapije djeca su otpuštena dobrog općeg stanja, bez neuroloških ili tjelesnih deficita, normaliziranih vrijednosti laboratorijskih pretraga.

U djevojčice koja je prva zaprimljena sa najvišim vrijednostima karboksihemoglobina odnosno stupnjem trovanja ugljikovim monoksidom, indicirana je dodatna ambulantna dijagnostička obrada uz kliničke kontrole”, priopćili su nam.


Komentari