NAJSTRAŠNIJI ZLOČINI NA ULICAMA ZAGREBA: Hladnokrvna ubojstva koja lede krv u žilama, njihove su žrtve doživjele nezamislivo

Foto: CROPIX

Stravični napad u Kozari Putevima koji je odnio život jednoipolgodišnje djevojčice sablaznio je Hrvatsku. Muškarac je došao u kuću bivše partnerice i napao ju sjekirom. Udario ju je u glavu i nanio joj teške ozljede, a isto je učinio i malenoj djevojčici za koju su ozljede bile preteške.

Njezina je majka operirana i još se bori za život, a napadač je, nakon što je pobjegao automobilom, skončao pod kotačima vozačima pod koje se bacio. Slučaj je ovo koji će se pamtiti zauvijek i koji je cijelu Hrvatsku zavio u crno. I nije jedini.

NAKON KRVAVOG ZLOČINA: Ubojica je nazvao brata nesretne žene i rekao mu što je učinio, evo što mu je odgovorio

Otuširao troje djece, a onda ih ubio

Mnogo je života odneseno na načine kakve samo ljudski um može kreirati i koji su šokirali javnost. U jednom od takvih slučajeva ugašena su tri dječja života. Njih je u zagrebačkim Mlinovima na okrutan način ubio njihov otac, Austrijanac Harald Kopitz, koji im je 24. rujna 2021. godine u kakao stavio 30 tableta Diazepama. Djecu je otuširao, a onda im dao ubojiti napitak i tako tako oduzeo živote sinu od četiri godine i blizancima od sedam godina.

Nakon stravičnog čina, na društvenim je mrežama napisao oproštajnu poruku u kojoj je, između ostalog, pisao da sve što je radio posljednjih godinu dana nije uspijevalo. ”Čak mi niti moja braća iz masonske lože nisu htjela pomoći”, napisao je i poručio da je sada kraj. Zatim je pokušao ubiti i sebe, no bezuspješno. Policija mu je u stan upala oko 2 sata, a ubojica je prebačen u KB Sestre milosrdnice.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U lipnju prošle godine Kopitz je na sudu proglašen krivim, a za svako ubijeno dijete osuđen je na 27 godina zatvora i izrečena mu je jedinstvena kazna u trajanju od 50 godina. U listopadu se ubio u zatvoru u Lepoglavi. Horor koji je priredio odjeknuo je ne samo Hrvatskom, već u svijetu. O Kopitzovom zločinu pisali su gotovo svi veći svjetski mediji, a ono što su zatekli na mjestu zločina šokiralo je i policajce, pa su i oni zatražili stručnu pomoć.

Krvoproliće na Kajzerici preživjela samo beba

A policajce koji su 1. kolovoza 2019. u 21:30 stigli u Cimermanovu ulicu na Kajzerici nitko nije mogao pripremiti na ono što ih je tamo dočekali. Na intervenciju su izašli zbog dojave o pucnjavi, da bi u obiteljskoj kući pronašli šestero ubijenih osoba. Krvavi pohod pomahnitalog ubojice preživjela je jedino beba. Oko nje su bila mrtva tijela dvojice muškaraca, triju žena i desetogodišnjeg dječaka.

Ubojica se do kuće dovezao automobilom. Ušao je u kuću i počeo pucati u svakoga tko mu se našao na putu. Na samom pragu ubio je svoju bivšu partnericu i njezina 10-godišnjeg sina. Pobio je zatim cijelu obitelj bivše žene – roditelje, sestru i sestrina dečka. A zatim je pobjegao.

Policija se digla na noge, a cijeli je Zagreb te noći bio pod policijskom blokadom, sve do 3:30 kada je ubojica pronađen u Brezovici. Policija mu je naredila da se preda, no on si je odlučio presuditi.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zario mu nož u vrat u tramvaju

Jedna od slučajeva koji je uznemirio Zagrepčane bilo je ubojstvo u tramvaju broj 6 na Mostu mladosti. Tada je osumnjičeni muškarac, za kojega se kasnije ispostavilo da je iz Pakistana, ubio 52-godišnjaka. Zabio mu je nož u vrat, a strašan prizor dočekao je ženu koja je ušla u tramvaj.

Suđenje za stravičan zločin počelo je u rujnu prošle godine, a osumnjičeni i ubijeni najvjerojatnije se prije ubojstva uopće nisu poznavali. Muškarac kojeg se sumnjiči za hladnokrvno ubojstvo uhvaćen je tek dva mjeseca nakon zločina kada je, boraveći u okolici Firenze, odlučio upaliti mobitel koji je ugasio na dan bijega iz Zagreba.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Optuženi mladić na sudu negirao je krivnju, no pred suca su sjele dvjie žene (41 i 77) koje su Pakistancu u danima kada se ubojstvo dogodilo pružile gostoprimstvo u svom domu. Jedna od njih mu je navodno kupila i avionsku kartu, ne znajući da mu pomaže u bijegu.

”Nakon doručka to drugo jutro smo se razišli da bi me nazvao oko 10:30 rekavši da ide za Italiju raditi u nekoj dostavnoj službi. Zamolio me da mu kupim avionsku kartu za sutradan 20.9. i da mu sredim testiranje za COVID. Opet je prespavao kod mene, a ujutro prije testiranja i odlaska na aerodrom zamolio me da mu dam spužvu kako bi obrisao neke mrlje na vanjskoj strani ruksaka. Bile su to tamne mrlje nalik na jedan koncentrični krug s više crtica. Odakle mu, nisam pitala niti je on išta govorio. Odvezla sam ga na testiranje, potom na aerodrom i od tada se više nismo čuli”, rekla je 41-godišnjakinja.

UBOJSTVO U TRAMVAJU! Počelo suđenje za krvoproliće u šestici: ‘Nije ni pozdravio, a noža za kruh više nije bilo’

Druga je žena ispričala da se mladić neobično ponašao te da ju jutro poslije ubojstva uopće nije pozdravio kada je izlazio iz stana. Tog je dana navečer primijetila nešto što ju je sablaznilo – u kuhinji je nedostajao nož s otopljenom drškom. Bio je to nož koji je tog rujanskog zagrebačkog jutra završio u vratu 52-godišnjeg i presudio mu u kolima kobne “šestice”.

Trudnu Kristinu David je izbo 88 puta

Jedno od ubojstava o kojima se godinama govorilo i koje je ledilo krv u žilama jest ono 18-godišnje Kristine Krupljan. Njoj je život na zvjerski način oduzeo bivši dečko David Komšić.

Kristina je bila trudna tog 17. veljače 2017. godine kada ju je na parkiralištu u Ulici svetog Josipa Radnika na zagrebačkoj Volovčici David ubio u automobilu. Izbo ju je nožem 88 puta, nedaleko od zgrade u kojoj je ona živjela s majkom i bakom. Te mu je večeri Kristina rekla da prekida vezu s njim i da je trudna s drugim muškarcem.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

David je nakon ubojstva otišao kući, presvukao se, a onda otišao s ocem na policiju. Na sudu je govorio da ju nije želio ubiti i da se divljačkog napada na mladu Kristinu uopće ne sjeća.

”Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ”, rekao je Komšić 2020. godine sudskom vijeću.

Komšić je za hladnokrvno ubojstvo dobio 25 godina zatvora, a cijeli slučaj obilježile su kontroverze, ali i incidenti, poput onoga kada je navodni Davidov prijatelj pred sudom nešto dobivao Kristininoj obitelji, a onda se njezin stric potukao s njime.

Ubojica je i prije bio punio stupce crne kronike kada je usmrtio pješaka na Vukovarskoj u travnju 2016. godine za što je i osuđen. A jednu je presudu ranije dobio i za oštećenje Kristinina automobila.


Komentari