MOŽDA O NJEMU SNIME I FILM? U dva mjeseca počinio 38 razbojstava, a u posljednja dva sata čak tri

PUZ

Interesantan je podatak kako je sva razbojstva počinio u razdoblju između 19. siječnja i 23. ožujka ove godine, a posljednja tri je počinio u srijedu 23. ožujka i to u unutar dva sata.

Policija je završila obradu nad 25-godišnjim razbojnikom kojeg sumnjiče za čak 38 razbojstava i jednog u pokušaju. Interesantan je podatak kako je sva razbojstva počinio u razdoblju između 19. siječnja i 23. ožujka ove godine, a posljednja tri je počinio u srijedu 23. ožujka i to u unutar dva sata.

Razbojnik je prvo oko 12 sati i 10 minuta upao u trgovinu u Ličkoj ulici u kojoj je 38-godišnjoj zaposlenici zaprijetio nožem, a nakon što mu je ona kazala kako nema novca otišao je dalje bez plijena. Potom se uputio, oko 13 i 10 u trgovinu Union u Bostuskoj gdje je od 58-godišnje zaposlenice ukrao 500 kuna. No, T.K. se nije zaustavio. U roku od 45 minuta stigao je do trgovine u Ulici Zinke Kunc u kojoj je od 54-godišnje zaposlenice ukrao još 300 kuna.

Bježao od policije, a uhvatila ga interventna

Pravovremenom reakcijom i dobrom koordinacijom, nakon dojave o počinjenom razbojništvu, policijski službenici su u blizini mjesta događaja uočili osobu koja odgovara osobnom opisu počinitelja, koju su ga u namjeri legitimiranja htjeli zaustaviti, a on je počeo bježati. Prilikom obilaska terena i pregledavanja objekata u kojima bi se mogao skriti, policajac je na ulazu u stambenu zgradu na adresi Pile III uočio tragove obuće koji su vodili prema gornjim katovima.

PUZ
PUZ

Na drugom katu policijski službenici Interventne jedinice policije zaustavili su 25-godišnjaka koji je krenuo prema izlazu i kod sebe nije imao ruksak koji je prilikom bježanja od policijskih službenika imao sa sobom. Ruksak, koji je ranije imao kod sebe, pronađen je na četvrtom katu s garderobom koju je imao na sebi prilikom činjenja kaznenih djela, a koju je presvlačio neposredno nakon svakog počinjenog razbojništva. Uhićen je i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio još 35 kaznenih djela razbojništava i to od 19. siječnja do 23. ožujka ove godine, na području Črnomerca, Trešnjevke i Trnja.

Motao majicu oko glave i prijetio nožem

Osumnjičeni je kaznena djela činio na način da je uz prijetnju nožem, od djelatnica trgovina i kioska otuđivao novac, maskirajući se pritom majicom koju bi omotao oko glave i preko lica te kapom i kapuljačom. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 66.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičenog pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

>>> NA METI IM BILA NOVČANA POŠILJKA HNB-a: Kako se planirala najbrutalnija pljačka godine u Zagrebu (FOTO)

>>> RAZBOJNIK HARAO PO NOVOM ZAGREBU: Opljačkao dvije osobe, a žrtvama je prijetio plinskim pištoljem

>>> OKRUTNA PLJAČKA U KVARTU: Ispred zgrade mu zaprijetio pištoljem i odnio 20.000 kuna!

 


Komentari