‘J***T ĆU VAM MAJKU DRŠKOM OD TAVE’ Nastavnici iznijeli teške optužbe na račun ravnatelja škole, on sve negira

Foto: XIII. gimnazija Facebook

Ravnatelj XIII. gimnazije Želimir Čečura višestruko je prijavljivan zbog nezakonitih radnji. Kriminalistički postupak je u tijeku, a ravnatelj očekuje odluku ministra Fuchsa o suglasnosti za još jedan mandat na mjestu ravnatelja.

“Očekujem da mi ministar potvrdi još jedan mandat, a u slučaju da me ne potvrdi, imam rezervnu domovinu i znam čuvati ovce”, rekao je Čečura za Jutarnji list.

Dio djelatnika XIII. gimnazije već nekoliko mjeseci prijavljuje nezakonite radnje i narušene međuljudske odnose, za što krive Čečuru kao čelnu osobu škole. Ministarstvo obrazovanja ustvrdilo je da su prilikom otkazivanja i zasnivanja ugovora o radu došlo do zloporabe položaja i ovlasti, te je sve proslijedilo kriminalističkoj policiji.

Posljednja prijava navodi da je Čečura obraćajući se kolektivu od tridesetak nastavnika izjavio da su stoka krupnog i sitnog zuba. Ravnatelj je završio na etičkom povjerenstvu škole i zatraženo je da se ispriča, ali je umjesto toga počeo vikati na okupljene.

“Iz sjednice u sjednicu bivalo je sve gore, govoreno nam je: ‘Teško je od govana napraviti pitu’, a kulminaciju vrijeđanja i ponižavanja doživjeli smo na sjednici 26. studenoga 2020. Nakon što je ravnatelj čitao nečiju anonimnu prijavu, svoje je izlaganje završio riječima: ‘J…t ću vam majku drškom od tave’. Zapisničarka ga je pitala da li da i to zapiše, na što joj je ravnatelj odgovorio ‘Piši!’. Naravno, toga nije bilo u njezinom zapisniku”, navodi se u prijavi.

Ravnatelj je negirao optužbe i tvrdi da “ima posla s idiotima”. Tvrdi da su njegovi kolege organizirali hajku na njega.

“To su priče za malu djecu. Nikada nisam upotrebljavao takve riječi, naročito ne na službenim sastancima gdje se vode zapisnici. Pet nastavnika kontinuirano mi želi napraviti štetu. Imam posla s idiotima koji ne rade svoj posao, a ne mogu im ništa jer mi zakon to ne dopušta.

U ovoj državi postoji nešto što se zove zaštićeni medvjed, a to je funkcija sindikalnog povjerenika. Od rujna podnosim maltretiranje sindikata zbog djelatnika koji ne rade svoj posao, a ja ih kao poslodavac na to tjeram”, izjavio je Čečura.

Čečura je prilikom reizbora za ravnatelja imao dva protukandidata, no Školski je odbor izabrao njega. Čečura tvrdi da su mu protukandidate smjestili roditelji učenika, za koje je smislio posebnu “kletvu”: “Dao bog da vam se djeci nagomilalo gradivo, doći ćete vi meni”.


Komentari